Zlínský kraj: Radní schválili investiční záměry v dopravě za 300 milionů korun

31.12.2018 17:07

Čtyři nové investiční záměry v oblasti dopravy schválila na svém pondělním jednání Rada Zlínského kraje. Jde o akce za celkově 300 milionů korun na silnicích II. a III. třídy, které má kraj ve svém vlastnictví.

Zlínský kraj: Radní schválili investiční záměry v dopravě za 300 milionů korun
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Úřad Zlínského kraje

„Všechny tyto akce by měly být zahájeny v dubnu příštího roku. Jejich realizace přispěje nejen k vyššímu komfortu pro řidiče v řešených úsecích, ale také ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu a snížení hladiny hluku a úrovně emisí ze silničního provozu,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Schválené investiční záměry

Silnice III/4348: Vlkoš – Troubky
Předmětem akce bude rekonstrukce silnice III/4348 mezi obcemi Troubky a Vlkoš v celkové délce 1,113 kilometru. V celém úseku bude provedena nová kompletní konstrukce vozovky včetně sanace zemní pláně, odvodnění, rekonstrukce propustku a připojení účelové komunikace i hospodářských sjezdů. Předpokládaný termín realizace: duben 2019 – duben 2020. Celkové náklady: 33,350 milionu korun.

Silnice III/49020: Želechovice – Provodov, silniční těleso
V úseku silnice III/49020 mezi Želechovicemi a Provodovem bude provedena stavební úprava vozovky v délce 540 metrů spočívající ve stabilizaci silničního tělesa pomocí opěrné zdi. Předpokládaný termín realizace: duben 2019 – prosinec 2019. Celkové náklady: 19,975 milionu korun.

Silnice II/487: Hovězí – Huslenky
Zrekonstruována bude silnice II/487 v obci Hovězí a mezi Hovězím a Huslenkami v délce 980 metrů. Silnice bude rozšířena a po celé délce dojde k výměně její konstrukce. Budou zde vybudovány tři nové opěrné zdi v celkové délce 373 metrů. Realizovány budou také další stavební úpravy, jako např. doplnění nezpevněných krajnic, odvodnění, připojení místních a účelových komunikací, přestavba propustků či vegetační úpravy. Předpokládaný termín realizace: duben 2019 – květen 2021. Celkové náklady: 98 milionů korun.

Silnice II/438, II/150: hranice krajů ZL/OL – Bystřice pod Hostýnem
Předmětem této investiční akce bude úprava silnic II/438 a II/150 v úseku od hranice Zlínského a Olomouckého kraje po křižovatku v ulici Pod Platany v Bystřici pod Hostýnem v celkové délce 6,5 kilometru. Akce bude rozdělena do celkem pěti samostatných úseků, které na sebe budou navazovat.  Předpokládaný termín realizace: duben 2019 – prosinec 2021. Celkové náklady: 148,372 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…