Změna v čele MŠMT, novou náměstkyní je Martina Běťáková

11.10.2022 17:05 | Tisková zpráva

Novou náměstkyní ministra školství, mládeže a tělovýchovy Vladimíra Balaše se po odchodu exministra Roberta Plagy z této pozice stala Martina Běťáková, dosavadní vedoucí oddělení podpory škol.

Změna v čele MŠMT, novou náměstkyní je Martina Běťáková
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Na ministerstvu školství nová náměstkyně pracuje od roku 2019, podílela se na tvorbě Strategie vzdělávací politiky ČR 2030+ a v poslední době se věnovala tzv. střednímu článku podpory.

„Jsem rád, že právě Martina Běťáková bude mou náměstkyní. Má nejen dlouholeté zkušenosti s prací ministerstva školství, ale stále působí jako pedagožka a přesně zná problémy, se kterými se školy nejvíce potýkají. Proto bych chtěl, aby se v roli náměstkyně soustředila právě na oblast regionálního školství, záležitosti týkající se zákona o pedagogických pracovnících a strategický a koncepční rozvoj vzdělávací soustavy,“ říká k nové posile svého týmu ministr školství Vladimír Balaš.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Mgr. et Bc. Martina Běťáková vystudovala Katolickou teologickou fakultu Univerzity Karlovy, kde v oboru Katolická teologie promovala jako jedna z prvních žen v prezenčním studiu vůbec. Absolvovala rovněž bakalářské studium školského managementu na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy. V minulosti působila jako pedagog na Dívčí katolické střední škole v Praze, dále jako zástupce ředitele ZŠ a MŠ Psáry a manažerka soukromé Základní školy Navis. Současně vede Rodinné centrum Dolní Jirčany, kde provozuje dětské skupiny. Bohaté zkušenosti má také v roli veřejného zřizovatele. Od roku 2014 je totiž neuvolněnou místostarostkou obce Psáry, kde má na starost školství a neformální vzdělávání. Zde také měla příležitost stát u zrodu zcela nové moderní školy pro 21. století a založila obecní centrum pro volnočasové vzdělávání "Neformálko".

Na MŠMT nastoupila v roce 2019 a v rámci oddělení strategie a analýz se podílela na tvorbě Strategie vzdělávací politiky ČR 2030+. Stála také u zrodu tzv. středního článku podpory, kde zúročila své zkušenosti z praxe, samosprávy i studií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…