Zoo Hodonín: Mláďata chameleonů jemenských se klubou na svět

13.08.2022 8:40 | Tisková zpráva

Již třetí týden se v zázemí veterinární místnosti hodonínské zoo postupně líhnou malí chameleoni jemenští (Chamaeleo calyptratus).

Zoo Hodonín: Mláďata chameleonů jemenských se klubou na svět
Foto: Zoo Hodonín
Popisek: Zoo Hodonín logo

Ve středu 27. července se v inkubátoru objevil první jedinec a do dnešního dne je jich celkem 19. Jedná se o snůšky od 9 samic a číslo ještě není konečné. „Sami jsme zvědaví, kolik mláďat se nakonec podaří odchovat. Předpokládáme, že se bude jednat o desítky jedinců,“ míní zooložka Lenka Štursová, neboť celkový počet snesených vajíček byl okolo 200 kusů. „Vajíčka jsou do líhně postupně umístěna po nakladení a zůstávají zde až do vylíhnutí, což trvá i několik měsíců,“ doplňuje Štursová.

Chameleony jemenské chová hodonínská zoo řadu let a daří se je zde pravidelně odchovávat. Loni se vylíhlo okolo 40 mláďat. Většina mláďat ve stáří minimálně dvou měsíců pravidelně putuje k soukromým chovatelům. Malá část jedinců zůstává k doplnění chovné skupiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…