Zoo Hodonín: Narodilo se nám mládě vzácného adaxe núbijského

20.04.2021 14:21

Hodonínská zoologická zahrada se může pochlubit novým přírůstkem, samičkou adaxe núbijského (Addax nasomaculatus). Ta se narodila ve čtvrtek 15. dubna ve večerních hodinách. „Porod proběhl rychle a bez komplikací, matce i mláděti se daří dobře,“ popisuje zooložka Zdenka Vavrysová a dodává, že malou antilopu již mohli návštěvníci vidět o víkendu ve výběhu.

Zoo Hodonín: Narodilo se nám mládě vzácného adaxe núbijského
Foto: Zoo Hodonín
Popisek: Zoo Hodonín logo

Současné stádo adaxů čítá čtyři kusy, dvě samice, jednoho samce a mládě, ale historie chovu tohoto kriticky ohroženého druhu pouštní antilopy v hodonínské zoo sahá až do devadesátých let minulého století.

Anketa

Pokud by se potvrdilo, že sklad ve Vrběticích vyhodili do vzduchu Rusové, byl by to pro vás akt státního terorismu?

9%
88%
hlasovalo: 19121 lidí

Za tu dobu zde byla odchována řada mláďat, poslední dva mladí jedinci z roku 2016 a 2018 odešli na doporučení koordinátora chovu tohoto druhu do polské Zoo Opole.

Z dalších letošních mláďat stojí za zmínku klokan rudokrký (Macropus rufogriseus) a klokan obrovský (Macropus giganteus) či několik přírůstků u ovcí a koz. Velkým lákadlem pro návštěvníky stále zůstávají loňská čtyřčata lva jihoafrického (Panthera leo krugeri) a mládě vlka hřivnatého (Chrysocyon brachyurus). „V průběhu sezóny očekáváme přírůstky u zeber Chapmanových, u některých dalších druhů antilop či sov a dalších druhů ptáků," uzavírá Vavrysová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…