Zoo Hodonín: Stavby u vchodu jdou do finále

01.02.2020 18:23

Dva nové nepřehlédnutelné objekty vyrostly v loňském roce při vchodu do zoologické zahrady - provozní budova a gastro budova, která bude sloužit pro občerstvení návštěvníků zoologické zahrady a pro veřejnost. Obě stavby mají být hotovy v dubnu a květnu letošního roku. Už teď je velmi pravděpodobné, že budou dokončeny dříve.

Zoo Hodonín: Stavby u vchodu jdou do finále
Foto: Zoo Hodonín
Popisek: Zoo Hodonín logo

Stavba provozní budovy, která začala v dubnu loňského roku, je téměř kompletní. Uvnitř objektu je již nainstalováno technické vybavení a probíhají závěrečné interiérové práce. „Jedna část provozní budovy bude sloužit pro administrativu a sociální zázemí pro zaměstnance, druhá část - provozní, je určena jako technické zázemí pro přípravu krmiv pro zvířata a jako skladovací prostory včetně chladicího boxu na potravu,“ uvedla Eva Tomčalová z odboru investic a údržby městského úřadu. „Obě části jsou propojeny prosvětlenou spojovací chodbou se zajímavě řešenými světlíky,“ doplnila.

Na podzim loňského roku začala stavba gastro budovy, která bude sloužit pro přípravu jednoduchých jídel a nabídku občerstvení nejen pro návštěvníky zoologické zahrady. Občerstvení bude nabízet i pro veřejnost pohybující se před areálem zahrady, a to přes okénko. Hrubá stavba budovy je hotova, její vnější fasáda je už obložena přírodním kamenem v jednotném stylu, stejně jako u provozní budovy. Aktuálně řemeslníci dělají vnitřní omítky, pokládají obklady a pracují na sociálním zařízení.

Obě stavby jsou prvními z velkých staveb vedoucím k modernizaci zoologické zahrady. Výstavba provozní budovy, která vyjde město na přibližně 29 milionů korun, by měla být podle plánu ukončena v měsíci dubnu, stavba gastro objektu za přibližně 12 milionů korun o pár týdnů později.

Už teď mají v zoo připraveny plány do budoucna. Na řadu přijde ještě letos vstup do zoologické zahrady. „Máme připraveno řešení pro vstup návštěvníků a pokladny, kterým chceme dát jednotný vzhled ladícím s podobou gastro a provozní budovy,“ odkryl nejbližší plány ředitel zoologické zahrady Martin Krug, „nepůjde však již o tak velkou stavbu.“ Vize a plány na rozvoj zoo však sahají mnohem dále, například až k pavilonům se zvířaty představovaných podle světadílů.

Zoologickou zahradu v Hodoníně navštívilo v loňském roce nejvíce návštěvníků v její historii, celkem 195 tisíc návštěvníků. To bylo o 25 tisíc hostů více než v předchozím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…