Zoo Hodonín: Tamarín sedlový – nový druh v pavilonu opic

24.10.2020 11:54

Od poloviny října má pavilon opic v hodonínské zoo nové obyvatele, tamaríny sedlové (Saquinus fuscicollis). Jedná se o čtyři samce pocházející ze Zoo Plzeň.

Zoo Hodonín: Tamarín sedlový – nový druh v pavilonu opic
Foto: Zoo Hodonín
Popisek: Zoo Hodonín logo

„Všichni jsou to sourozenci, jeden se narodil v roce 2018, další jsou dvojčata z roku 2019 a poslední je z letošního ledna,“ popisuje zooložka Lenka Štursová a dodává, že jakmile zoo sežene nepříbuznou samici, má v plánu vytvořit chovný pár.

V novém domově je po příjezdu čekala nově zrekonstruovaná a vymalovaná ubikace s novým topením, osvětlením i budkami. „Přijeli ve večerních hodinách každý ve své bedýnce. Zprvu si pomalu zvykali na nové prostředí a trávili hodně času v budce,“ doplňuje dále Štursová s tím, že nyní se již osmělili a je možné je vídat ve větvích.

Zoo Hodonín chová tamaríny již řadu let, tento druh je však novinkou. „V nejbližší době máme navíc v plánu ukončit chov tamarínů pinčích, poté budou tamaríni sedloví, jejichž domovinou je Jižní Amerika, jedinými drápkatými opičkami v naší zoo,“ uzavírá Štursová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec