Zoo Jihlava: Přijďte oslavit poslední den prázdnin do Zoo

01.09.2019 12:33

Poslední prázdninový den 1. září 2019 vůbec nemusí být ve znamení stresu z nadcházejícího školního roku, ale naopak může mít podobu zajímavě prožitého času ve společnosti nejrůznějších zvířat… Přijďte si užít hezkou neděli do jihlavské zoo a seznámit se se zvířaty prostřednictvím běžných i speciálních komentovaných krmení a dalšího zábavného programu.

Zoo Jihlava: Přijďte oslavit poslední den prázdnin do Zoo
Foto: zoojihlava.cz
Popisek: ZOO Jihlava

Poznejte zvířata všemi smysly ve stánku u jeřábů a zasoutěžte si o ceny věnované Muzeem autíček v Přísece. Zároveň se můžete těšit na speciální komentované krmení tapírů, nebo vlků v 14:30 hodin.

U občerstvení Zanzibar bude mít stánek zdraví Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR. V africké vesnici Matongo bude připraveno od 14 do 17 hodin letní pozorování Slunce s Astronomickou společností Jihlava. V Matongu bude také speciální povídání o zvířatech a se zvířaty v 11:00, v 13:00 a v 15:30. Návštěvníci budou mít zároveň poslední možnost vidět prázdninová komentovaná krmení u surikat v 10:30 a v 14:00, u žiraf v 11:30, u lam guanako v 12:00, představí se i babirusy v 12:30, medvědi malajští v 13:00 a lemuři kata v 13:30. Celá akce prázdniny končí v Zoo Jihlava, bude v rámci běžného vstupného do zoo od 10 do 16 hodin.

První klubový večer v novém školním roce se blíží

V novém školním roce bude v Zoo Jihlava opět připraven cyklus přednášek se zoologicko-cestovatelskou tematikou. Ty budou konány vždy první čtvrtek v měsíci v budově Centra environmentální výchovy PodpoVRCH od 17 hodin.

Zářijový klubový večer vás zavede na Sumatru, kde funguje pod vedením Čechů program na ochranu poloopic outloňů váhavých nazvaný Kukang. Jeho cílem je ve spolupráci s Indonésany boj proti nezákonnému obchodu s volně žijícími druhy zvířat a ochrana outloně váhavého na severu ostrova Sumatra v Indonésii. Program spolupracuje s místními vládními agenturami a provozuje záchranné a rehabilitační centrum pro zabavené outloně. Dále se zaměřuje na vzdělávání, osvětu, zapojování místních komunit a budování indonéského týmu ochranářů. Představit nelehkou práci na tropické Sumatře nám přijede Johana Rotterová.

Po skončení přednášky bude možné projít se s průvodcem na „Večerní nahlédnutí k Majně Rottschildově“.

Vstupné na akci je 40,- Kč. Vstup do zoo není k účasti na akci nutný, stejně jako rezervace předem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …