Zoo Liberec: Dětský koutek po zimě opět otevírá své brány veřejnosti a zahajuje svou 67. sezónu

22.04.2022 10:29 | Tisková zpráva

20. dubna se Dětský koutek v Lidových sadech téměř po půl roce opět otevřel veřejnosti. Během každoroční zimní uzávěry prošel kompletní rekonstrukcí asfaltových komunikací i dopadových ploch pod herními prvky a v průběhu letošního roku v areálu také dojde k celkové opravě vodních fontán.

Zoo Liberec: Dětský koutek po zimě opět otevírá své brány veřejnosti a zahajuje svou 67. sezónu
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

„Jedná se o první velkou a dobře viditelnou proměnu, kterou určitě rodiče s dětmi přivítají. Dětský koutek si pamatují i lidé dnes již dlouho dospělí a vodí tam i své děti. Zasloužil si modernizaci a my v ní budeme pokračovat“, říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Letošní rok to bude již 67. sezóna, kdy Dětský koutek v Lidových sadech slouží dětem. Jako každý rok se návštěvníci mohou těšit na oblíbené ruské kolo, historický vláček z roku 1971, vzduchovou trampolínu i všechny tradiční prolézačky, klouzačky, houpačky, které prošly v průběhu uzávěry revitalizací.  Novinkou pro letošní rok jsou zbrusu nové asfaltové komunikace na dopravním hřišti i bezpečné dopadové povrchy pod herními prvky. Do začátku letních prázdnin projdou kompletní rekonstrukcí také vodní fontány.

Na děti dále ve svém opraveném výběhu čeká i sedmihlavé stádo koz kamerunských včetně jejich dvou letošních mláďat.

„Velice nás těší, že i po téměř sedmdesáti letech je Dětský koutek stále oblíbeným výletním cílem mnoha nejen libereckých rodin. Jen v minulém roce jeho branami prošlo celkem 22.631 návštěvníků. K jeho dlouholeté tradici cítíme obrovský respekt a každým rokem pracujeme na jeho zvelebování. Pevně doufám, že to veřejnost ocení a koutek se stane vyhledávanou atrakcí i pro další generace“, dodává Vladimíra Štrynclová, vedoucí Kulturního a společenského střediska Lidové sady.

„V průběhu následujících let bychom v Dětském koutku také rádi vybudovali nové bistro, které by více odpovídalo aktuálním gastronomickým trendům a poptávce. V plánu je i nová voliéra pro andulky vlnkované nebo výstavba opičí lanové dráhy pro menší děti,“ dodává ředitel Zoo Liberec.

V případě hezkého počasí je Dětský koutek otevřen každý den včetně víkendů od 09.00 do 18.00 (květen, září, říjen), v červnu, červenci a srpnu pak do 19.00. Za celodenní vstupenku s možností opustit areál v průběhu dne děti od 2 let zaplatí 60 Kč a jejich dospělý doprovod 30 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…