Zoo Liberec: Kulturní centrum Lidové sady zahajuje sezónu v Dětském koutku

19.05.2021 13:30

S postupným uvolňováním vládních nařízení otevřelo po více než sedmi měsících své brány veřejnosti i Kulturní středisko Lidové sady. Pro zájemce si připravilo celou řadu hudebních koncertů, filmových projekcí, divadelních představení a pohádek. Pro nejmenší také zítra, ve středu 19. května, otevírá Dětský koutek. Bude to již 66. sezóna, co toho oblíbené hřiště slouží dětem.

Zoo Liberec: Kulturní centrum Lidové sady zahajuje sezónu v Dětském koutku
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

Otevření prostor a Zahrady Lidových sadů se ale neobejde bez menších omezení. Z důvodu vládních nařízení se budou muset všichni účastníci akcí prokázat negativním PCR testem, ne starším než týden, či negativním antigenním testem nebo samotestem, ne starším než 72 hodin, potvrzením o dokončeném očkování nebo potvrzením o prodělané nemoci.

„Pevně věříme, že si lidé i přes tyto drobné komplikace k nám opět najdou cestu. Už se na ně velice těšíme a plánujeme pro ně celou řadu výjimečných kulturních událostí. Jen v měsíci červnu se zájemci mohou těšit například na koncert Karla Plíhala nebo Roberta Křesťana a Druhé trávy, talkshow Majstream Jakuba Marvana se známými osobnostmi Libereckého kraje, stand-up komika Lukáše Pavláska nebo celkem šest divadelních pohádek pro děti,“ říká vedoucí programového oddělení Michal Kadlec.

V případě příznivého počasí všechny akce proběhnou pod širým nebem na Zahradě Lidových sadů.

V týdnu od 17. do 21. května zároveň probíhá na Zahradě Lidových sadů projekce dokumentárních snímků v rámci festivalu Jeden svět 2021.

Dnes otvírá již šedesátým šestým rokem své brány veřejnosti také oblíbený Dětský koutek. Dětem tam jsou k dispozici všechny prolézačky, bludiště, klouzačky a houpačky. V provozu bude také historický vláček z roku 1971 a oblíbené ruské kolo. Všechny atrakce budou pravidelně personálem pečlivě dezinfikovány. Brouzdaliště a vodní fontány budou v provozu až v letních teplých měsících.

Děti se mohou v koutku ale také těšit i na kozy domácí kamerunské, v jejichž výběhu naleznou čtyři mláďata. Novou atrakcí je velká vzduchová trampolína o rozměrech 6,57 x 6,6 m, která byla v areálu instalována v září 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …