Zoo Liberec: Na Štědrý den speciální vánoční soutěž o celoroční permanentky

23.12.2020 7:33

Liberecká zoo musí zůstat i na Štědrý den z důvodu vládního nařízení uzavřena, a tak si pro zájemce připravila alespoň tematický kvíz. Jednotlivá stanoviště ale nepovedou areálem zoo, nýbrž cestou vedoucí přímo kolem zoologické zahrady. Ze správných odpovědí pak vylosuje tři výherce, kteří získají celoroční permanentku do zoo zdarma. Zároveň i mimořádně otevře vstupní halu, kam budou lidé moci nosit jako každý rok dárky pro zvířata.

Zoo Liberec: Na Štědrý den speciální vánoční soutěž o celoroční permanentky
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

Anketa

Kdo by se Vám po diskutovaném odchodu Petra Dvořáka z ČT líbil v jejím čele?

hlasovalo: 13885 lidí
Každoročně na Štědrý den zavítá do liberecké zoo tisíce návštěvníků, kteří si za dobrovolné vstupné chodí zkrátit čekání na Ježíška. Letos ale z důvodu vládního nařízení a koronavirové pandemie musí zůstat areál zoo pro veřejnost uzavřen. Liberecká zoo proto pro zájemce připravila alespoň tematický kvíz, který bude rozmístěn na cestě vedoucí kolem zoologické zahrady. „Všechna kvízová stanoviště soutěžící naleznou, pokud se vydají pěší cestou od hlavního vstupu parkem Petra Bezruče a následně projdou nově zrekonstruovanou původní kamennou bránou do zoo kolem Labutího jezírka,“ popisuje Barbara Tesařová. Záznamové aršíky s přesnými pokyny a pravidly soutěže si zájemci budou moci vyzvednout na hlavní pokladně, která zůstane tento den mimořádně otevřena, a to v čase 09.00 – 14.00. Ze správných odpovědí pak zahrada vylosuje tři výherce, kteří získají celoroční permanentku do zoo zdarma.

Pokladna ale zůstane otevřena i pro ty, kteří by chtěli zoologickou zahradu podpořit a třeba jako tradičně přinést dárky zvířatům. Stejně jako každý rok zahrada nejvíce uvítá různé druhy ořechů, sušené ovoce, mrkve, ale i proutěné košíky, basketbalové míče nebo hasičské hadice, které poslouží k výrobě speciálních hraček pro zvířata, tzv. enrichmentu. Pro prvních sto dárců pak bude připravena malá odměna v podobě perníčku s vánočním motivem. „Kdo by chtěl podpořit zoo i finančně, může své „dobrovolné vstupné“ vložit do připravené kasičky,“ dodává Tesařová.

Zároveň na pokladně proběhne tento den i nadále sbírka již nenošeného, ale stále hezkého oblečení. To bude následně prodané v prospěšných obchodech Moment a výtěžek z prodeje věnován na ochranářské aktivity organizace CCBC (České koalice na ochranu biodiverzity).

„Všem našim příznivcům, návštěvníkům a partnerům přeji krásné a klidné vánoční svátky. Těším se, až budou naše brány opět otevřeny a věřím, že se k nám po novém roce návštěvníci opět rádi vrátí,“ říká ředitel David Nejedlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…