Zoo Liberec zahájí v sobotu již 99. sezónu

18.04.2018 14:13

Zahájení nové sezóny v nejstarší zoo v Čechách je opět spojeno s oslavou mezinárodního Dne Země. Ten byl založen především jako ekologicky zaměřený svátek, během kterého se organizace po celém světě snaží upozornit na dopady ničení životního prostředí a na krásu přírody kolem nás.

Zoo Liberec zahájí v sobotu již 99. sezónu
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

Jelikož liberecká zoo předsedá světové ochranářské kampani Silent Forest na ochranu zpěvného ptactva, tématem letošního ročníku oslav budou zejména ptáci. Návštěvníci se můžou od 10.00 do 14.00 vždy v celou hodinu těšit na komentovaný odchyt a kroužkování volně létajících ptáků s uznávaným ornitologem Martinem Pudilem.

Na zájemce dále čeká také bohatý tematický doprovodný program. V celém areálu zoo bude připraveno mnoho interaktivních, zábavných a vzdělávacích stanovišť nebo otevřená badatelna, kde bude náš zoolog představovat veřejnosti i méně populární zvířata, jako jsou hadi a brouci.

Součástí doprovodného programu je i setkání s ošetřovateli ze všech úseků i oblíbené komentované krmení tučňáků a lachtanů.

Za vstupem bude otevřen také dobročinný second hand Moment, ve kterém prodáváme to, co nám veřejnost daruje. Zisk z prodeje bude věnován na podporu ochranářských projektů v České republice i zahraničí. Zapojit se můžete i Vy! Jak? Buď darováním nepotřebných věcí, které donesete přímo k nám do zoo či realizací sbírky u Vás v zaměstnání. „Tímto transparentním přístupem chceme podpořit udržitelnost módy a její recyklaci. Jedna taška darovaných pěkných věcí navíc pomůže například zajistit krmení na jeden den pro celý psí tým v Kongu, který je speciálně vycvičen na odhalování pytláků slonoviny nebo pomoc šesti mořským želvám na svět“, dodává David Nejedlo, ředitel Zoo Liberec.

Do oslav mezinárodního Dne Země se v současnosti zapojuje více než miliarda lidí po celém světě. Stal se tak největším světským svátkem, který slaví lidé společně na celé planetě bez ohledu na původ, víru či národnost. Přijďte ho oslavit společně s námi!

Všichni jste srdečně zváni!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…