Zoo Ostrava: Servalí rodinka láká k návštěvě

28.07.2020 21:20

V Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava mohou návštěvníci vidět mládě servala. Malá samička této kočkovité šelmy se narodila koncem dubna. První týdny pobývala se svou matkou ve vnitřních prostorech, které nejsou veřejnosti přístupné. Další čerstvou novinkou je dnešní narození hrošího mláděte.

Zoo Ostrava: Servalí rodinka láká k návštěvě
Foto: zoo-ostrava.cz
Popisek: ZOO Ostrava - logo

Jedná se o druhé mládě tohoto páru servalů, který byl v Zoo Ostrava sestaven v roce 2017. Samec pochází z německého Tierparku Aachen (Cáchy), stejně stará samice z partnerské Zoo Olomouc. Jejich první mládě (také samička) se narodilo 15. dubna 2019 a její odchov mladá matka coby prvorodička zvládla dobře. Začátkem letošního června byla úspěšně odchovaná samička odvezena do polské Zoo Chorzów, kde v budoucnu vytvoří nový chovný pár.

I v případě druhého mláděte si ostravská samice vede velmi dobře. První týdny trávila s mládětem téměř výhradně ve vnitřních prostorech, ale nyní už mohou návštěvníci pozorovat celou servalí rodinu ve výběhu v blízkosti Pavilonu indických zvířat.

Další novinkou je dnešní narození mláděte u hrochů. Pavilon Tanganika je proto dočasně uzavřen. Pro oba rodiče se jedná o prvního potomka, proto potřebují klid.

serval

Mládě servala
(foto M. Vlčková)

Zoo Ostrava je otevřena, při vstupu je nutné dodržovat několik pravidel. Vstupenky je možné zakoupit online ZDE a také na místě v pokladnách (platba hotově i kartou). Online vstupenky i vstupenky zakoupené na místě mají omezenou platnost. Vstupenky lze využít do 18:00 hodin, poté se brány zoo pro veřejnost uzavírají. Platnost online vstupenek je 14 dní od data zakoupení. V případě, že vstupenku v daném období nevyužijete, vstupenka propadá bez nároku na navrácení peněz. Vzhledem k opatřením a dodržování bezpečných rozestupů před pokladnami a vstupem do zoo je lepší nákup vstupenek online přes webovou stránku.

Většina pavilonů je otevřena (kromě pavilonů či jejich částí, které procházejí rekonstrukcí a také výše uvedené Tanganiky). Při vstupu do pavilonu je povinné si dezinfikovat ruce, mít zakrytá ústa a nos a dodržovat bezpečný odstup od ostatních návštěvníků. Zoovláček i safari expres jezdí bez omezení. Většina stánků s občerstvením a restaurace jsou otevřeny, některé v omezeném provozu. Areál je ve zvýšené míře pravidelně dezinfikován.

V každém pavilonu je potřeba mít zakrytá nos a ústa, stejně tak při vstupu do restaurace. Je potřeba chránit chovatele bezpečným odstupem, čímž se chrání také zvířata.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…