Zoo Plzeň: Lvíčata už mají jména

30.06.2018 21:04

Trojice lvíčat, která přišla na svět v květnu v plzeňské zoologické zahradě, se nyní dočkala křtin. Mláďata porodila samice lva berberského Tamika, která nyní tedy pečuje o dva samečky a jednu samičku. Samička dostala jméno Damali, což znamená v arabštině „krásná představa“, tmavší sameček má jméno Deema, tedy „tmavý oblak“, a světlejší je Dabir, což znamená v překladu „soudce“.

Zoo Plzeň: Lvíčata už mají jména
Foto: Zoo Plzeň
Popisek: Zoo Plzeň

Lvíčata jsou zatím pod přísným dohledem ošetřovatelů. „Pavilon bude otevřen pro veřejnost nejprve ve zkušebním režimu. Žádáme návštěvníky o maximální ohleduplnost. V případě, že lvice a lvíčata budou na návštěvníky nepříznivě reagovat, může být ještě krátkodobě pro návštěvníky uzavřen," uvedl mluvčí zoologické zahrady Martin Vobruba.

„V dohledné době přistoupíme i ke spojování tlupy. Lvíčata mohou být s matkou oddělena do porodního boxu, takže nemusí být vidět po celý den. Děkujeme za pochopení," dodal mluvčí.

V Evropě nyní chová lvy berberské zhruba třicet zoologických zahrad. Tento poddruh v 1. polovině 20. století v přírodě zcela vymřel. V zoo se dožívá až 20 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…