Zoo Plzeň: Novoročnímu pokladu z roku 2020 jsou 2 roky

02.01.2022 17:42 | Tisková zpráva

Šimpanzice Caila má 1. ledna 2022 své 2. narozeniny. Roste z ní zdravý a sebevědomý příslušník svého druhu, který postupně získává patřičné dovednosti a návyky ve skupině dospělých zvířat.

Zoo Plzeň: Novoročnímu pokladu z roku 2020 jsou 2 roky
Foto: Zoo Plzeň
Popisek: Zoo Plzeň

Po změnách v roce 2021, kdy uhynul samec Bask a přijel samec Siri, není Caila v posledním období na očích veřejnosti. Systém vnitřních ubikací v Plzni zahrnuje několik místností – heren a ložnic a od podzimu chovatelé postupně nového samce a 4 dospělé plzeňské samice spolu s Cailou spojují v úplnou tlupu. Nyní již úspěšně funguje seskupení Siri, Brigitta, Zedonja a Caila. V klasické expozici v Tropickém je k vidění samice Zizwa a Maria. Samice Zedonja mladou Cailu dozoruje zejména při krmení, Caila po částech přechází na jídelníček dospělých.

Jediným předchozím úspěšným odchovem v Plzni byla dosud Baskova dcera Bamia z roku 2003, která je nyní ve Francii dvojnásobou matkou. Šimpanzi jsou v Plzni chováni od roku 1964, největší tlupa v roce 2004 čítala 8 jedinců naráz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…