Zoo Plzeň chová poprvé ohroženého kagu chocholatého

18.01.2019 18:04

Plzeňská zoologická zahrada poprvé v historii chová kagu chocholatého, jenž vzhledem připomíná volavku. Tento ohrožený druh ptáka pochází z Nové Kaledonie. Plzeňská zoo získala dva samce koncem roku z Vogelparku Walsrode v Německu. Návštěvníci je najdou v severovýchodním cípu Asijské zahrady spolu s dalšími třemi druhy novokaledonských ptáků.

Zoo Plzeň chová poprvé ohroženého kagu chocholatého
Foto: Zoo Plzeň
Popisek: Zoo Plzeň

„Kagu chocholatý dosahuje hmotnosti přibližně jednoho kilogramu. Je zajímavý svou izolovaností a starobylostí. Patří do řádu krátkokřídlí, nemá žádné blízké příbuzné, jen jihoamerické slunatce. Živí se drobnými živočichy, žije v párech,“ popsal mluvčí zoo Martin Vobruba.

Podle mluvčího žije těchto ptáků na světě posledních několik stovek. „Jejich populaci velmi ublížili kočky, krysy a psi, kteří je aktivně loví a vyrušují. V Evropě je chová pouze šest zoologických zahrad,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…