Zoo Plzeň má novou šimpanzici a další novinky

20.03.2019 19:57

Do plzeňské zoologické zahrady dorazila ze švýcarské Walter Zoo v Gossau v polovině března nová samice šimpanze Brigitte. Chovatelé doufají v úspěšný odchov mláděte. Otcem by měl být plzeňský samec Bask.

Zoo Plzeň má novou šimpanzici a další novinky
Foto: Zoo Plzeň
Popisek: Zoo Plzeň

V zoo žil dosud samec Bask s partnerkami Zizwou, Zedonjou a Mariou. O odchov dalšího mláděte usiluje zoo už roky, naposledy přivezla novou samici Mariu z Tenerife před třemi lety. Mláděte se ale zatím návštěvníci nedočkali. Nyní se šimpanzi s novou samicí seznamují přes bariéry. Návštěvníci zahrady ji nyní vidět nemohou, kvůli spojování je nejčastěji v zadní místnosti – ložnici.

Samice šimpanze Brigitte
(foto Zoo Plzeň)

Zahrada má pro návštěvníky i další novinky. Začátkem března přibyla nová velbloudice Terezka, která dorazila z ostravské zoo. Probudili se také medvědi ze zimního spánku. A v zázemí expozice Království jedu nyní pečují chovatelé o osm mláďat korovce mexického, tedy jedovatého ještěra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…