Zoo Plzeň v roce 2017 navštívilo přes 450 tisíc hostů

05.01.2018 15:31

Zoologické a botanické zahradě města Plzně stoupá již pátým rokem roční návštěvnost, v roce 2017 přišlo do krajské zoo 452 762 návštěvníků. Jedná se o čtvrtý nejlepší návštěvnický výsledek v historii zoo. Rok 2016 byl překonán o 11 tisíc příchozích. Absolutní rekord zahrady v návštěvnosti je z roku 2011, a to 460 969 osob.

Zoo Plzeň v roce 2017 navštívilo přes 450 tisíc hostů
Foto: Zoo Plzeň
Popisek: Zoo Plzeň

„V průběhu roku s ohledem na počty příchozích se zdálo, že bude překonán absolutní rekord hostů. Jen za prvních pět měsíců roku 2017 byla návštěvnost rekordní. Nejnavštěvovanějšími měsíci byly tradičně červenec a srpen, shodně přišlo po oba měsíce 84 tisíc zájemců o zvířata a rostliny. Na Silvestra přivítali posledního návštěvníka roku 2017 okolo 13. hodiny primátor města Martin Zrzavecký a první náměstek Martin Baxa. Jednalo se o rodinu Kašparových z Bručné. Jde o časté návštěvníky plzeňské zoo, kteří mají rádi především krokodýly a koně,“ přiblížil rok 2017 v zoo mluvčí Martin Vobruba.

Plzeňské zoo se dařilo i chovatelsky. V únoru se zde narodilo mládě nosorožce indického Růženka, v listopadu pak mládě lva berberského Baqir. Návštěvníky zaujali ale také dingo, zubr, zebra Chapmannova, velbloud dvouhrbý, kanadští rysové, sedmé mládě kuandu obecného, první mládě damana stepního či pásovce štětinatého a kulovitého. Do zdejší zahrady v letošním roce přicestoval mimo jiné bílý klokan a samec pandy červené Nepál. Velkou radost měli chovatelé v Království jedu v podobě premiérových odchovů u smrtonošů, mamby černé nebo kobry červené.

Zajímavou novinkou roku byla výstava Co je české, to je hezké na statku Lüftnerka nebo výstava Poklady ostrovů v pavilonu nosorožců. Ze zoo odcestovala například dvouletá samice irbise Chandra do Lipska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…