Zoo Zlín láká k vánoční návštěvě

24.12.2021 15:51 | Tisková zpráva

Vánoční atmosférou dýchá také zlínská zoo. Areál zahrady zdobí světelná výzdoba, září i vánoční strom na nádvoří zámku Lešná a menší stromek u hlavního vstupu.

Zoo Zlín láká k vánoční návštěvě
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Zlín.

Vánoční návštěvu až do 2. ledna 2022 zpestří originální světelná výzdoba. Zoo zdobí nejen typické vánoční motivy, ale i světelné siluety exotických zvířat. Lidé tak uvidí „zářící“ slony, tapíry, nosorožce, rejnoky, tučňáky, klokany, lvy, lachtana, medvěda, aligátora, supy nebo žirafu.

„Krása světelné výzdoby naplno vynikne až po setmění, proto od soboty 25. prosince do neděle 2. ledna 2022 prodlužujeme otevírací dobu horní části areálu zoo, tzn. od hlavního vstupu po restauraci Limpopo, do 17 hodin," uvedla Romana Mikešová, vedoucí marketingu. Do 17 hodin budou také otevřeny expozice Zátoka rejnoků a tropická hala, restaurace Limpopo, Neapolitáno a Tyrol, Čokolatérie a prodejna suvenýrů u hlavního vstupu.

Dárek pro zvířata mohou přinést i návštěvníci, stačí jej položit pod vánoční strom před zámkem Lešná. Obyvatelé zoo nejvíce ocení ovoce, zeleninu, oříšky, ovesné vločky, rýži, luštěniny nebo sušené pečivo a ovoce.

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

„U hlavního vstupu nám děti i dospělí mohou pomoct s výzdobou našeho menšího vánočního stromku. Určitě budou mít spoustu nápadů na vánoční ozdoby, společně tak můžeme vytvořit opravdu originální stromeček,“ doplnila Romana Mikešová.

U tohoto stromku návštěvníci také objeví speciální vánoční knihu. „Pokud chcete naší zoo či svým oblíbeným zvířátkům popřát něco hezkého k Vánocům i do nového roku, můžete nám napsat či nakreslit přání a vložit do připravené knihy. Na začátku nového roku všechna přáníčka vyhodnotíme a autoři těch nejhezčích od nás získají odměnu,“ přiblížila vánoční novinku zoo Romana Mikešová.

Zlínská zoo je otevřena každý den v roce včetně Štědrého dne, vánočních svátků, Silvestra a Nového roku. Pro vstup do zoo návštěvníci nyní mohou využít zimní snížené vstupné, které pro dospělé činí 110 korun, pro děti 70 korun, senioři zaplatí 90 korun. Zoo doporučuje zakoupit zvýhodněné on-line vstupenky (ZDE), kdy úspora u každé vstupenky činí 10 korun oproti ceně vstupenky v pokladně zoo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…