Zoo Zlín plánuje modernizovat a stavět

27.08.2022 17:23 | Tisková zpráva

Zatraktivnit areál výstavbou nových šesti pavilonů pro zvířata ze všech kontinentů plánují v příštích letech vedení zoologické zahrady i město. Odborná komise a rada města vybraly ve výběrovém řízení zpracovatele projektové dokumentace pro stavby pavilonů, které se mají provádět po etapách. Dokumentaci vyhotoví polské architektonické studio, které má s podobnými stavbami bohaté zkušenosti.

Zoo Zlín plánuje modernizovat a stavět
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Zlín.

Během několika málo příštích let by hodonínská zoo mohla dostat novou tvář. Vzniknout by tam mělo šest nových pavilonů, které budou reprezentovat jednotlivé geografické oblasti, tamní krajinu i obydlí obyvatel. Tak třeba pavilon Afriky zabydlí hrošíci a antilopy, bude tam napodobenina džungle i umělá skála s vodopádem. Dalšími budou třeba pavilon tučňáků nebo objekt reprezentující region Austrálie, který bude připomínat australskou rudou skálu Uluru. Předpokládá se, že výstavby pavilonů vzhledem ke svému rozsahu i finanční náročnosti budou prováděny po částech.

Vizualizaci nové podoby zoologické zahrady již před časem zpracovalo brněnské studio MY3 architekti. Rozvinout záměry do podoby projektu pro další řízení pomůže studio polských architektů, kteří mají bohaté zkušenosti s obdobnými projekty staveb, například Oceanária ve Wroclavi a Orientaria v Lodži i jiných. Smlouva na vypracování projektové dokumentace se studiem je už připravena k podepsání.

Stavět by se mělo po etapách, ale kdy se začne stavět, není zatím jasné. „Hypoteticky bychom čtyři etapy modernizace měli zvládnout za zhruba čtyři roky. První fáze by mohla odstartovat začátkem příštího roku a stavět bychom měli dva objekty,“ sdělil ředitel zoologické zahrady Martin Krug. V roce 2024 by přišel na řadu další objekt a zbylé tři pak v následujících dvou letech. Jako první by se stavěly africké pavilony pro malé šelmy a pavilony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…