Zoo v Liberci věnuje den nejvyšším zvířatům planety

23.06.2016 11:19

Světový den žiraf, který symbolicky připadá vždy na nejdelší den v roce (21. června) si liberecká zoo připomene v sobotu 25.6. Tento speciální den vyhlásila mezinárodní organizace Giraffe Conservation Foundation (GCF), která se aktivně zapojuje do ochrany a monitoringu těchto výjimečných zvířat v africké přírodě.

Zoo v Liberci věnuje den nejvyšším zvířatům planety
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Liberec.

ZOO Liberec se přidává k desítkám dalších zoologických zahrad na světě, které žirafy chovají a ke kampani GCF se rovněž aktivně připojují. V sobotu proběhnou v Liberci 4 mimořádné komentované prohlídky zázemí pavilonu žiraf (omezený počet zájemců se předem musel registrovat na webu zoo). Na nich bude veřejnosti průvodcem hlavní zoolog zahrady Ing. Luboš Melichar. Účastnící prohlídek tak budou moci libereckou skupinu žiraf spatřit z bezprostřední blízkosti a hlavně s odborníkem na jejich chov debatovat o všem, co s těmito úctyhodnými velikány souvisí – jak s jejich chovem v zoo, tak i se situací těchto zvířat ve volné přírodě.

Na děti v zoo čeká kvízová žirafí stezka s malou odměnou. Ve zmíněný den mají, jako již téměř tradičně, do ZOO Liberec vstup zdarma osoby s výškou přesahující 200 cm a dále nositelé příjmení Rothschild (nutno na pokladně předložit OP).

Akce má upozornit na to, že v průběhu posledních 15 let se v Africe snížil počet divokých žiraf o 60 000 jedinců na současných 80 tisíc, v sedmi zemích Afriky dokonce tato zvířata definitivně vyhynula!

Žirafy se ve volné přírodě vyskytují v 9 poddruzích, mezi nejohroženější patří žirafa západoafrická (méně než 300 ks) a žirafa núbijská (méně než 600 kusů).

ZOO Liberec chová od roku 1985 žirafy Rothschildovy, jichž se podle údajů GCF v Ugandě a středozápadní Keni pohybuje pouhých cca 1000 jedinců

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…