Zpívání z balkónu: Kamelie a Martinové Maxa i France zůstali zamčeni na českolipské radnici

31.08.2023 10:49 | Tisková zpráva

Na balkónu českolipské radnice se uskutečnil 3. ročník benefičního koncertu „Zpívání z balkónu“ českolipské radnice, tentokráte pro malou postiženou dívku Lilli, která má zvláštní onemocnění Crouzonův syndrom (specifický tvar hlavičky).

Zpívání z balkónu: Kamelie a Martinové Maxa i France zůstali zamčeni na českolipské radnici
Foto: Martin Production
Popisek: Hana Buštíková a Dana Vlková alias duo Kamélie při vystoupení na balkónu radnice v České Lípě

I když teploty na náměstí dosahovaly k 37 stupňům, dorazilo opravdu hodně diváků. Jelikož si zpěváci nemohli vyzkoušet na zvukové zkoušce mikrofony, protože těsně před nimi probíhala už také několikátá akce Rozehrajeme náměstí s místními kapelami, scházeli se přímo před koncertem v sálech českolipské radnice, kde jela klimatizace naplno. A tak lehce po 18. hodině začala celá benefiční akce.

Barnet

Moderátor koncertu Zdenek Barnet

Už potřetí nastoupil imitátor a moderátor Zdenek Barnet a pozval hlavní iniciátory, starostku města Česká Lípa Jitku Volfovou a zpěváka, herce a producenta koncertu Martina France, kteří takzvaně slavnostně vykopli 3. ročník. A tak vše moho začít. Na improvizovaném pódiu v podobě balkónu zůstal rovnou Martin France a celou akci odstartoval samými rychlými rokenroly se slovy interpreta, aby se diváci hned na počátku rozhýbali a roztleskali. Po něm nastoupilo překvapení večera v podobě mlaďoučké Natálie Neprašové. Ta si premiérově zazpívala před diváky, a to rovnou z balkónu s písní od Evy Farne Měls mě vůbec rád, a zvládla to na jedničku. Po mladé interpretce nastoupil herec a zpěvák Petr Batěk, který diváky oslovil svými autorskými písničkami.

Vystřídal ho také mladý zpěvák Tomáš Ringel, který diváky doslova přišpendlil svým velikým hlasem v kantilénových písních. Poté dorazila už ostřílená zpěvačka s mega hlasem, a navíc z České Lípy Zuza Nová, která se s diváky rozloučila ve svém pěveckém bloku nádherným songem Mariky Gombitové Vyznanie. No a poté už dorazil zpěvák, písničkář a vystudovaný tělocvikář Martin Maxa i se svojí houslistkou.

maxa

Martin Maxa se svým houslovým doprovodem

Poté následovalo losování dárku pro jednoho z přítomných diváků a předávání šeků. Po sečtení všech vybraných financí včetně šeku od Nadačního fondu Sudička a její ředitelky Hany Ulmanové, která na koncert osobně dorazila, se celkově vybralo necelých 40 000 korun a pro tuto částku si přišla Lilli i s rodiči.

A to nejlepší zaznělo nakonec v podobě legendárního pěveckého dua Kamelie. Zpočátku Dana a Hana, jak se zpěvačky v soukromí jmenují, měly problém s pěveckými základy na flash, ale pohotová Hana měla v zásobě ještě jednu flash, která už byla funkční. A tak divákům mohly zazpívat své největší hity a celé českolipské náměstí se vlnilo v pohybu. Už teď je jasné, že se nejen českolipští diváci mohou těšit na 4. ročník této bohulibé akce, a to ve středu 21. srpna 2024.

Volfová France

Starostka České Lípy Jitka Volfová s organizátorem a zpěvákem Martinem France

Pak na některé z účinkujících čekalo ještě jedno adrenalinové překvapení. Jelikož někdo nechtěně vyblokoval automatické otevírání hlavních dveří radnice, byli nuceni zůstat hodinu zamčeni v radniční budově. Po hodinovém snažení byli vypuštěni náhradním vchodem, a mohli se tak zúčastnit následného přátelského setkání v Hotelu Morris.

Více informací o Crouzonovu syndromu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…