Zpívání z balkónu: Kamelie a Martinové Maxa i France zůstali zamčeni na českolipské radnici

31.08.2023 10:49 | Tisková zpráva

Na balkónu českolipské radnice se uskutečnil 3. ročník benefičního koncertu „Zpívání z balkónu“ českolipské radnice, tentokráte pro malou postiženou dívku Lilli, která má zvláštní onemocnění Crouzonův syndrom (specifický tvar hlavičky).

Zpívání z balkónu: Kamelie a Martinové Maxa i France zůstali zamčeni na českolipské radnici
Foto: Martin Production
Popisek: Hana Buštíková a Dana Vlková alias duo Kamélie při vystoupení na balkónu radnice v České Lípě

I když teploty na náměstí dosahovaly k 37 stupňům, dorazilo opravdu hodně diváků. Jelikož si zpěváci nemohli vyzkoušet na zvukové zkoušce mikrofony, protože těsně před nimi probíhala už také několikátá akce Rozehrajeme náměstí s místními kapelami, scházeli se přímo před koncertem v sálech českolipské radnice, kde jela klimatizace naplno. A tak lehce po 18. hodině začala celá benefiční akce.

Barnet

Moderátor koncertu Zdenek Barnet

Už potřetí nastoupil imitátor a moderátor Zdenek Barnet a pozval hlavní iniciátory, starostku města Česká Lípa Jitku Volfovou a zpěváka, herce a producenta koncertu Martina France, kteří takzvaně slavnostně vykopli 3. ročník. A tak vše moho začít. Na improvizovaném pódiu v podobě balkónu zůstal rovnou Martin France a celou akci odstartoval samými rychlými rokenroly se slovy interpreta, aby se diváci hned na počátku rozhýbali a roztleskali. Po něm nastoupilo překvapení večera v podobě mlaďoučké Natálie Neprašové. Ta si premiérově zazpívala před diváky, a to rovnou z balkónu s písní od Evy Farne Měls mě vůbec rád, a zvládla to na jedničku. Po mladé interpretce nastoupil herec a zpěvák Petr Batěk, který diváky oslovil svými autorskými písničkami.

Vystřídal ho také mladý zpěvák Tomáš Ringel, který diváky doslova přišpendlil svým velikým hlasem v kantilénových písních. Poté dorazila už ostřílená zpěvačka s mega hlasem, a navíc z České Lípy Zuza Nová, která se s diváky rozloučila ve svém pěveckém bloku nádherným songem Mariky Gombitové Vyznanie. No a poté už dorazil zpěvák, písničkář a vystudovaný tělocvikář Martin Maxa i se svojí houslistkou.

maxa

Martin Maxa se svým houslovým doprovodem

Poté následovalo losování dárku pro jednoho z přítomných diváků a předávání šeků. Po sečtení všech vybraných financí včetně šeku od Nadačního fondu Sudička a její ředitelky Hany Ulmanové, která na koncert osobně dorazila, se celkově vybralo necelých 40 000 korun a pro tuto částku si přišla Lilli i s rodiči.

A to nejlepší zaznělo nakonec v podobě legendárního pěveckého dua Kamelie. Zpočátku Dana a Hana, jak se zpěvačky v soukromí jmenují, měly problém s pěveckými základy na flash, ale pohotová Hana měla v zásobě ještě jednu flash, která už byla funkční. A tak divákům mohly zazpívat své největší hity a celé českolipské náměstí se vlnilo v pohybu. Už teď je jasné, že se nejen českolipští diváci mohou těšit na 4. ročník této bohulibé akce, a to ve středu 21. srpna 2024.

Volfová France

Starostka České Lípy Jitka Volfová s organizátorem a zpěvákem Martinem France

Pak na některé z účinkujících čekalo ještě jedno adrenalinové překvapení. Jelikož někdo nechtěně vyblokoval automatické otevírání hlavních dveří radnice, byli nuceni zůstat hodinu zamčeni v radniční budově. Po hodinovém snažení byli vypuštěni náhradním vchodem, a mohli se tak zúčastnit následného přátelského setkání v Hotelu Morris.

Více informací o Crouzonovu syndromu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

7:23 České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobi…