dTest: Banánové müsli tyčinky neobsahují skoro žádné banány

01.08.2018 15:31

Müsli tyčinka značky Corny láká na chuť banánu, obsahuje ho však zoufale málo, jak upozornila rakouská spotřebitelská organizace Konsument.

dTest: Banánové müsli tyčinky neobsahují skoro žádné banány
Foto: dtest.cz
Popisek: dTest - logo

 

Žluté balení navozuje představu banánové chutě, stejně tak i kousek banánu na obrázku nebo tvrzení o chutném banánu. I název tomu odpovídá – Corny chocolate-banana. Problém je v tom, že na rozdíl od čokolády, které je v rakouském výrobku 24 % (v českém 20 %) a je ve složení uvedena na prvním místě (v českém hned po obilných křupkách), banán je mnohem níže a jsou ho pouhá 3 %. V jedné tyčince, která váží 25 g, tedy kupujete ¾ gramu banánu.

Podle výrobce se tyčinka prodává jako čokoládovo-banánová proto, že tak chutná, a obrázek na obale nevypovídá nic o poměru složek. Z pohledu spotřebitele však může vyvolat klamnou představu, že je v tyčince Corny obsažen ve větší míře. Zákazník tudíž nekupuje to, co si myslí, nýbrž dojem a příchuť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …