dTest: Čističky vzduchu zápach z cigaret neodstraní

30.12.2018 9:46

Čistička vzduchu neumí divy a nepromění váš dům v horskou boudu. V běžném životě skutečně pomůže jen některým alergikům.

dTest: Čističky vzduchu zápach z cigaret neodstraní
Foto: dTest
Popisek: dTest

 

Zatím nebylo prokázáno, že by běžné čističky vzduchu prospívaly zdraví nebo pomáhalo v prevenci nemocí dýchacích cest. Nicméně osobám, které trpí zejména alergiemi na pyl, prach nebo plísně, a jejichž stav se doma zhoršuje, tyto přístroje v pylové sezóně mohou pomoct a snížit například symptomy senné rýmy.

Čističky vzduchu mají filtry, které podle výrobců ze vzduchu v uzavřené místnosti odstraňují prach z dopravy, pyl nebo kouř. Naši italští kolegové při jejich testování zjistili, že výsledek sice záleží na filtru, ale obecně jsou tyto přístroje schopnější účinně bránit před prachem a smogem zvenčí než před domácím znečištěním, například před polétavými organickými sloučeninami, které jsou potenciálně rakovinotvorné a dostávají se do vzduchu převážně z cigaretového kouře, laku na nábytek a interiérových barev nebo z čisticích prostředků a aromatizátorů vzduchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…