Převažující složkou v hořké čokoládě bývá kakaová hmota nebo kakaová sušina. Cukru je v ní méně než v čokoládě mléčné, ovšem jeho podíl se může u jednotlivých druhů značně lišit. Při nákupu proto vždy věnujme pozornost informacím na obalu.
Obsah celkové kakaové sušiny. To je základní údaj, který v informaci o složení výrobku nikdy nesmí chybět. Pro hořkou čokoládu je předepsáno minimálně 35 procent. Mnohé z nich dnes zmiňují tento podíl viditelně vedle obchodního názvu, takže na první pohled vidíte, jakou „hořkost“ lze očekávat. Obecně také platí, že čím více celkové kakaové sušiny (či kakaové sušiny, případně kakaové hmoty), tím vyšší je cena výrobku. Také většinou platí úměra, že čím její méně, tím více obsahuje cukru.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva
Pokorná Jermanová (ANO): Emisní povolenky schválila Fialova vláda a teď proti tomu falešně bojuje
A kdo schválil a podepsal Green Deal? A co jste udělali pro jeho zrušení, jak jste slibovali? Podle mě jste jak jeden za 18 a druhý bez dvou za 20
Další články z rubriky

22:42 Česká pošta: Zpráva o udržitelném rozvoji za rok 2024
Zpráva o udržitelném rozvoji České pošty za rok 2024 přináší informace o našem přístupu k životnímu …
- 19:44 SFŽP: O hrdinech zelené energie i spravedlivé transformaci
- 16:47 Ústavní soud: K právním okolnostem aktivního ukončení života
- 13:43 Nadace ČEZ: Osvětlení přechodu zvýší bezpečnost chodců v Lázních Bohdaneč
- 10:46 DPP: Stanice metra Libuš na trase D dostala výtvarnou podobu
- 7:33 Lesy ČR: Vodní nádrž Dachova u Hořic obnovena