Převažující složkou v hořké čokoládě bývá kakaová hmota nebo kakaová sušina. Cukru je v ní méně než v čokoládě mléčné, ovšem jeho podíl se může u jednotlivých druhů značně lišit. Při nákupu proto vždy věnujme pozornost informacím na obalu.
Obsah celkové kakaové sušiny. To je základní údaj, který v informaci o složení výrobku nikdy nesmí chybět. Pro hořkou čokoládu je předepsáno minimálně 35 procent. Mnohé z nich dnes zmiňují tento podíl viditelně vedle obchodního názvu, takže na první pohled vidíte, jakou „hořkost“ lze očekávat. Obecně také platí, že čím více celkové kakaové sušiny (či kakaové sušiny, případně kakaové hmoty), tím vyšší je cena výrobku. Také většinou platí úměra, že čím její méně, tím více obsahuje cukru.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva