Převažující složkou v hořké čokoládě bývá kakaová hmota nebo kakaová sušina. Cukru je v ní méně než v čokoládě mléčné, ovšem jeho podíl se může u jednotlivých druhů značně lišit. Při nákupu proto vždy věnujme pozornost informacím na obalu.
Obsah celkové kakaové sušiny. To je základní údaj, který v informaci o složení výrobku nikdy nesmí chybět. Pro hořkou čokoládu je předepsáno minimálně 35 procent. Mnohé z nich dnes zmiňují tento podíl viditelně vedle obchodního názvu, takže na první pohled vidíte, jakou „hořkost“ lze očekávat. Obecně také platí, že čím více celkové kakaové sušiny (či kakaové sušiny, případně kakaové hmoty), tím vyšší je cena výrobku. Také většinou platí úměra, že čím její méně, tím více obsahuje cukru.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva
Já tomu vašemu komentáři úplně nerozumím
Píšete v něm, že Ukrajinci v zástupné válce USA proti Rusku obětovali statisíce mužů a ztratili budoucnost země. Myslíte, že Ukrajinci měli nějak na výběr, když je Rusko napadlo? Co jiného mohou dělat, než se bránit? Neztratili by budoucnost země, právě, kdyby se nebránili? A ještě, co bychom teda p...
Další články z rubriky

16:26 Královéhradecký kraj připravuje modernizaci školního areálu v Kopidlně
Investici za 70 milionů korun připravuje Královéhradecký kraj v zámeckém areálu Střední zahradnické …
- 13:34 HK ČR: Čtyřem z deseti českých exportérů klesá poptávka
- 10:34 AOPK ČR: V Českém středohoří zachraňují kukačky. Ani ptáky, ani hodiny, ale vzácné orchideje
- 7:33 Celní správa: Celníci na Moravě mají nové organizační uspořádání
- 22:33 Zoo Praha vypustila kriticky ohrožené karasy obecné v pražské Michli
- 19:28 ÚOHS: Zadavatelé mají možnost zjistit údaje o dodavatelích ze třetích zemí