dTest: Vyznáte se v nožích?

26.12.2018 16:23 | Zprávy

V našem letošním testu kuchyňských nožů jsme se podívali na ostří modelů určených pro šéfkuchaře. Různých druhů, tvarů a použití nožů je ale bezpočet. Podívejte se s námi, k čemu všemu slouží. Jak si poradit s tupením nožů a kterým nástrojům se raději při ladění jejich formy vyhnout, jsme se zeptali profesionálního brusiče.

dTest: Vyznáte se v nožích?
Foto: dtest.cz
Popisek: dTest - logo

Kvalitní nůž je základ pro rychlé a úspěšné zpracování surovin při vaření. Koupí to ale samozřejmě nekončí. Ostrost čepele je třeba pravidelně udržovat.

Jak uchovat nůž v kondici?

Zeptali jsme se profesionálního brusiče Petra Andrse. Ten v prvé řadě varuje před nekvalitními noži. „Setkal jsem se i s nožem, který jsem nabrousil, zakrojil do rajčete a on se okamžitě ztupil.“ Máte-li doma kvalitní nůž, doporučuje pravidelně udržovat jeho ostrost na obtahovacím řemenu z kůže – podobně, jako to dělají holiči s břitvou. „Je to naolejovaný pás napuštěný brusnou pastou. Pár tahy si oživíte nůž, a pokud si pás nepřeříznete, prakticky to nemůžete zkazit. Je ale třeba to dělat často,“ dodává Andrs. Silně ztupený nůž totiž už žádný kožený pás nezachrání.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Zuzana Majerová byl položen dotaz

Narovinu

Je opravdu šance, že pro nás emisní povolenky nebudou vůbec platit, a že za to ani nijak nezaplatíme? Nebo jak to s nimi opravdu je? Prosím buďte upřímná. Děkuji Václav

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚZSVM hledá nového vlastníka pro Národní dům na Vinohradech

22:08 ÚZSVM hledá nového vlastníka pro Národní dům na Vinohradech

ÚZSVM vyhlásil výběrové řízení s elektronickou aukcí na prodej Národního domu na Vinohradech.