Pozemkový fond oplotí skládku pryskyřice

31.07.2012 13:13

Pozemkový fond zajistil v Bělé nad Radbuzou oplocení pozemku, na kterém se nachází skládka zbytku vyhořelé pryskyřice.

Pozemkový fond oplotí skládku pryskyřice
Foto: Archiv
Popisek: Logo Pozemkového fondu

V úterý 31. července 2012 bylo dokončeno oplocení skládky zbytku vyhořelé pryskyřice, která se nachází na státním pozemku v Bělé nad Radbuzou. Na výstavbě oplocení pozemku s rozlohou více než 2000 m2 se začalo pracovat na začátku července letošního roku, kdy vlivem vysokých teplot došlo k roztavení pryskyřice a následnému uvíznutí a uhynutí srny. Veškeré náklady se stavbou oplocení uhradí Pozemkový fond ČR, který je současným správcem tohoto pozemku.

„Po této události jsme okamžitě začali řešit zabezpečení skládky tak, aby k dalším podobným incidentům v budoucnosti již nedocházelo,“ řekl 1. náměstek ředitele PF ČR Petr Šťovíček, pověřený vedením PF ČR a dodává: „Pryskyřice se na pozemku nacházela již v době, kdy jeho správa přešla pod Pozemkový fond ČR a jednání s bývalým majitelem o odstranění skládky bohužel nebyla úspěšná. Proto se Pozemkový fond rozhodl skládku na vlastní náklady oplotit.“

Současně s výstavbou oplocení skládky Pozemkový fond ČR zpracovává projektovou dokumentaci na odstranění skládky a začínají se zajišťovat povolení nutná k uložení materiálu.

Pryskyřici na pozemek v Bělé nad Radbuzou uložilo dnes již zaniklé zemědělské družstvo. V roce 1999 byl pozemek a s ním i část uložené pryskyřice zasažena požárem. Skládka pryskyřice je ekologicky nezávadná, netoxická a není zdraví nebezpečná. Určité riziko představuje pouze v obdobích, kdy vysoké teploty pryskyřici rozehřejí a může tak dojít k uvíznutí zvěře.

Monika Machtová, tisková mluvčí Pozemkového fondu ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy připravují novou emisi dluhopisů

19:15 České dráhy připravují novou emisi dluhopisů

České dráhy udělily bankám Česká spořitelna, Komerční banka a UniCredit Bank Czech Republic and Slov…