Technologická spolupráce AIM a NETBOX: vlastní softwarové řešení

30.10.2012 18:47

AIM a NETBOX jsou přední poskytovatelé telekomunikačních služeb s vlastním řešením.

Technologická spolupráce AIM a NETBOX: vlastní softwarové řešení
Foto: red
Popisek: AIM a NETBOX

AIM a NETBOX spojily síly při vývoji telekomunikačních aplikací. Náročné prostředí televizního přijímače vyžaduje aplikace, které jsou přehledné a zároveň jejich prostřednictvím může zákazník ovládat všechny nabízené funkce a služby, mezi něž patří například Pauza (zastavení živého vysílání a jeho opětovné spuštění), Time shift (přehrání pořadu po jeho odvysílání), Videorekordér (pro nahrání až 100 hodin vysílání) a další funkce.

Obě značky investovaly do vývoje aplikací několik desítek milionů korun. Vývojové centrum je 
umístěno v Brně a na technologickém vývoji pracuje 13 odborníků. NETBOX využívá platformy 
nangu.TV a ss7IPCom pro televizní a hlasové služby a vlastní software CRIS pro řízení celé sítě.

To, že obě značky mají vlastní softwarové řešení a hardware, umožňuje mít plnou kontrolu nad kvalitou a spolehlivostí služeb a také poskytovat nadstandardní zákaznický servis.

Společný technologický vývoj v oblasti výstavby

AIM a NETBOX dále realizují společné projekty v oblasti výstavby optických sítí a datových rozvodů. Všechny tyto projekty respektují individuální přání a potřeby zákazníka a současně maximálně zefektivňují náklady na výstavbu a implementaci moderních síťových technologií. Díky strategickým partnerstvím s bytovými družstvy, developerskými společnostmi v oblasti realit a vývoje SW jsou obě značky schopny efektivně rozšiřovat pokrytí na území celé České republiky.

 

NETBOX

Za značkou NETBOX stojí společnost SMART Comp, a.s., která vznikla v roce 1998. Více než 12 let se věnuje telekomunikačním službám.  NETBOX je v současné době největší poskytovatel služeb domácnostem na optické přístupové síti v ČR. Odborně se pro tyto sítě používá zkratka FTTx. V terminologii EU/BEREC a ČTÚ se jedná o sítě nové generace NGA (next generation access).  Služby NETBOXu jsou přístupné zhruba 100 000 domácnostem v České republice.

NETBOX má v současné době pokrytí v Praze - Stodůlkách, Brně, Opavě, Olomouci, Havlíčkově Brodě, Jihlavě, Zlíně, Novým Jičíně a nově rozšiřuje své sítě v Ostravě s rozvojem nových developerských projektů na území města.

Díky společnému vývoji aplikací jsou služby NETBOX a AIM téměř totožné. Objednat si lze připojení k internetu, televizi či telefon nebo využít výhodného balíčku, kde jsou všechny služby společně. Internetové připojení je zajištěno pomocí optických kabelů, telefonování přes službu VoIP a televize pomocí IPTV.

 

AIM

Za značkou AIM stojí společnost Planet A, a.s. a spolu s NETBOX společnosti SMART Comp. a.s. patří obě značky ke špičce na českém trhu telekomunikačních služeb. Služby AIM prostřednictvím sítě FTTx (NGA) jsou v současnosti přístupné 25 000 domácnostem v Praze, Neratovicích a Mělníku. Služba IPTV je rovněž dostupná ve 22 partnerských sítích po celé ČR. Do konce roku 2012 a v průběhu roku 2013 se služby AIM rozšíří do dalších 15 000 domácností.

AIM má pokrytí primárně v Praze - Prosek, Kobylisy, Hloubětín, Lehovec, Černý Most, Dědina, Liboc, Opatov, Háje, Chodov, Hlubočepy, Pankrác, Michle, Břevnov, Šeberov, Hrnčíře, Komořany, Štěrboholy, Velká Chuchle, Libuš, Kyje, Čakovice; a mimo Prahu: Neratovice, Mělník

Služby AIMu jsou opět téměř shodné jako u NETBOXu, tedy internet, televize a telefon.  Zákazník si může objednat balíček služeb, kde získá více služeb za zajímavou cenu. Vysokorychlostní internet, IPTV a telefon VOIP.

Bezpečný život. V rámci společenské odpovědnosti firem založila společnost Planet A neziskovou organizaci Bezpečný život, která poskytuje služby tísňové péče seniorům, dětem nebo handicapovaným osobám. Elektronické dohledové zařízení (jednoduchý náramek se třemi nouzovými tlačítky a připojením na dispečink) pomáhá chránit zdraví a bezpečí klientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

16:05 Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

Na konci minulého týdne celníci na Letišti Václava Havla zadrželi 44letého cizince polské národnosti…