DPP rozšiřuje vozový park o deset nových midibusů Solaris

14.01.2013 18:10

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) převzal od autobusového výrobce Solaris deset nových midibusů Solaris Urbino 8,9 LE. Pražané se s novými autobusy začnou setkávat od 15. ledna 2013. Nové vozy budou nasazeny na linky 156, 236 a 292 (o víkendu navíc ještě 259 a 378). Do konce března odebere DPP dle smlouvy dalších pět autobusů. Cena za jeden kus je 4 mil. Kč s nadstandardní zárukou 4,5 roku.

DPP rozšiřuje vozový park o deset nových midibusů Solaris
Foto: Hans Štembera
Popisek: Validátor karty Opencard

„Rozšíření vozového parku nejmenších autobusů provozovaných DPP je dáno rostoucí poptávkou po vozech této kategorie. Potřebujeme poskytovat přepravní služby i v oblastech, kde by provoz standardních autobusů byl nehospodárný nebo příliš komplikovaný, zejména s ohledem na šířku komunikací nebo parkující vozidla v některých částech města,“ uvedl Milan Křístek, generální ředitel DPP.

DPP uzavřel s výrobcem rámcovou smlouvu, která je výsledkem veřejné zakázky na dodávku až 40 midibusů do roku 2015. Zatím byl do konce března 2013 dohodnut nákup 15 vozidel. Pořizovací cena jednoho midibusu s nadstandardní zárukou 54 měsíců činí 4 mil. Kč.

Z technického hlediska se jedná o vozidla splňující emisní normu EEV, samozřejmostí je nízkopodlažní stavba podvozku pro komfortní nástup s invalidními vozíky či kočárky a moderní odbavovací a informační systém. Provedení sedadel bylo zvoleno s ohledem na zvýšení hygienického standardu a minimalizaci škod způsobených vandaly. Optimalizací rozložení interiéru bylo dosaženo velmi dobré celkové obsaditelnosti, proto lze umožnit přepravu až 66 cestujících. 

„Nové autobusy budou mít i klimatizaci v celém voze, která by měla zpříjemnit cestování po městě v horkých letních dnech. Věříme, že cestující tuto novinku během léta ocení,“ dodává Milan Křístek.

Například na lince 236, která spojuje Zoologickou zahradu s Bohnickým sídlištěm a dvěma přívozy, tak DPP nabídne požadovanou vyšší kapacitu pro přepravu kočárků. V další fázi (po ukončení zimního omezení provozu) budou vozy jezdit také na lince 151.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Lázně loni přivítaly téměř milion hostů, letošní sezóna se právě rozjíždí

22:08 CzechTourism: Lázně loni přivítaly téměř milion hostů, letošní sezóna se právě rozjíždí

Celkem 926 tis. hostů loni zamířilo do některého z tuzemských lázeňských ubytovacích zařízení (LUZ).…