LeasePlanu loni vzrostl čistý zisk o 7,4 %, v ČR o 13 %

18.02.2013 15:41

Společnost LeasePlan Corporation, globální jednička v oblasti správy firemních automobilových flotil, oznámila, že i přes ekonomické problémy, s nimiž se potýká řada regionů na celém světě, loni dosáhla čistého zisku 241,3 milionu eur.

LeasePlanu loni vzrostl čistý zisk o 7,4 %, v ČR o 13 %
Foto: LeasePlan
Popisek: Martin Brix, finanční ředitel společnosti LeasePlan Česká republika

To představuje meziroční navýšení o 16,6 milionu eur, tedy o 7,4 %. Dařilo se také české pobočce LeasePlanu, která podle mezinárodních účetních standardů vykázala čistý zisk 247,2 milionu korun, což znamená nadprůměrný meziroční růst o 13 %.

„Výsledek české pobočky pozitivně ovlivnily zejména rostoucí výnosy ze zúčtování vozidel provozovaných v rámci tzv. uzavřené kalkulace, do nichž se promítla zlepšená situace na trhu ojetých automobilů, a také úspory na režijních nákladech, kterých jsme dosáhli zvýšením efektivity interní organizace. V roce 2013 očekáváme růst minimálně ve stejné výši,“ řekl finanční ředitel společnosti LeasePlan Česká republika Martin Brix.

LeasePlan působí ve 30 zemích pěti kontinentů a celkový počet automobilů v jeho flotile činí 1,3 milionu. Letos společnost oslaví 50 let od svého vzniku.

„Jsme hrdí na to, že právě v roce, kdy máme významné výročí, můžeme oznámit vynikající výsledky,“ prohlásil generální ředitel LeasePlan Corporation Vahid Daemi. „I v náročných ekonomických a tržních podmínkách jsme zaměřili svou pozornost na klienty a dosáhli vysokého výkonu z hlediska finančních cílů a také strategických priorit. Výsledkem je téměř rekordní čistý zisk, který je přesvědčivým důkazem o stabilitě a globálním dosahu našeho podnikání,“ dodal Vahid Daemi.

LeasePlan je globálním i tuzemským lídrem v operativním leasingu automobilů – profesionální správě firemních autoparků. Je zastoupen ve 30 zemích a jeho celkový vozový park čítá 1,3 milionu automobilů. Díky unikátnímu řešení account managementu LeasePlan dlouhodobě obhospodařuje klienty s různou velikostí flotil, kdy se každému zákazníkovi věnuje tým profesionálů. V roce 1996 přivedl operativní leasing do České republiky a stal se jedničkou tuzemského trhu. Dnes tady pečuje o autoparky přibližně tisícovky klientů a ve své flotile má více než 17 tisíc vozidel. Více informací na: www.leaseplan.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …