Online nebankovní půjčky mají nového hráče. Letos chce 20 tisíc klientů a jen 9% neplatičů

23.04.2013 14:00

CreditON Finance Czech s.r.o. po vyhodnocení pilotního provozu naplno vstupuje na český trh nebankovních online půjček.

Online nebankovní půjčky mají nového hráče. Letos chce 20 tisíc klientů a jen 9% neplatičů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

„Naším letošním cílem je získání 20 tisíc klientů. V Česku zůstaneme podnikat, protože náš systém významně podporuje věrnostní chování a to tu chybí. Myslím, že budeme mít se slušností úspěch a proto již nyní spolupracujeme s renomovanými finančními a investičními partnery na dalším rozvoji naší firmy,“ říká jednatel společnosti Davis Barons.

Zákazníky chce creditON oslovit nízkými poplatky, rychlostí vyřízení úvěru, flexibilním klientským přístupem a transparentním výpočtem konečné hraniční splátky při opožděném hrazení závazků. „Podle našich statistik nám půjčky nesplácí přibližně 12 % klientů. Naší snahou je dostat se na 9 % a méně, protože například v Lotyšsku máme 7 % nesplácených půjček. Víme, že se musíme podílet na osvětě k odpovědnému půjčování a být striktní v systému prověřování,“ zdůrazňuje Davis Barons. „Schvalujeme přibližně jen 30 % žádostí. V případě, že žadatel nemá dostatečně vysoký stálý příjem a hrozí i jinak, že by se mohl dostat do dluhové pasti, tak půjčku zamítneme,“ dodává. 

CreditON poskytuje rychlé úvěry jen online zaregistrovaným zákazníkům, kteří mu při první žádosti o půjčku pošlou bankovním převodem, kvůli potvrzení své důvěryhodnosti, ze svého účtu symbolickou jednu korunu. Dalšími podmínkami pro úspěšnou registraci jsou české občanství, věk od 18 do 60 let a vlastní mobilní telefon.

Maximální výše první půjčky činí z důvodu prověření kredibility, bonity a vlastní sebekázně půjčovatele 4000 Kč. V rámci současné marketingové akce je nabízena bez poplatků, zdarma. Úvěrovým stropem pro stále klienty je 12.000 Kč. Nejzazší lhůta pro splátku činí jeden měsíc, pro stálé a solidní zákazníky 40 dní. Klientům creditONu, kteří se zapojí do věrnostního programu, budou poplatky při následujících půjčkách snižovány. 

Pilotní testování ukázalo, že 40 % tuzemských zákazníků si u creditONu půjčuje opakovaně. Stejné výsledky vykazuje creditON i v dalších zemích, kde působí: v Lotyšsku i v Polsku. V zahraničí využilo služeb creditONu již 60.000 klientů.

CreditON se v Česku registroval v roce 2011 a má zde již 15 zaměstnanců. V současné době navazuje v rámci celé republiky spolupráci s desítkami obchodních reprezentantů. Do rozvoje pracovních míst a školení zaměstnanců, rozvoje vlastního IT systému a marketingu hodlá letos investovat 15 milionů korun. CreditON Finance Czech s.r.o. je dceřinou společností  creditON Group, která sídlí v lotyšské Rize.

Více informací na creditON.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

20:48 Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

Na vysokých školách v Česku se v roce 2023 vzdělávalo 308,6 tisíc studentů, z nichž téměř pětinu tvo…