Kníže bude u Moravce obhajovat proevropskou politiku

04.03.2012 11:26

Karel Schwarzenberg bude v nedělní debatě ČT obhajovat postoj TOP09 k fiskální unii. V pátek přitom pod fiskální unii svůj podpis nepřipojill premiér Petr Nečas.

Kníže bude u Moravce obhajovat proevropskou politiku
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Karel Schwarzenberg, Petr Nečas a Radek John

"Hlavními hosty pořadu Otázky Václava Moravce Speciál, kde bude také publikum, budou v neděli ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, místopředseda ČSSD a stínový ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a europoslanec Jan Zahradil (ODS)," informovala média mluvčí ČT Michaela Fričová.

V publiku budou sedět experti, kteří by se měli zapojit do diskuze, tentokrát to bude ekonom a člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) Pavel Kohout spolu s Radkem Špicarem, viceprezidentem pro hospodářskou politiku konkurenceschopnost ze Svazu průmyslu a dopravy.

Všichni jmenovaní by se v průběhu dvouhodinové debaty měli věnovat zejména otázkám týkajících se současné Evropy. Řeč přijde na přínos členství v Evropské unii (EU) nebo v minulých dnech často diskutovaný postoj Česka k fiskálnímu paktu.



Dětinský argument

Politici TOP 09 dlouhodobě kritizují ODS a Nečase za to, že fiskální pakt nechce podepsat, přitom strana sama před volbami prosazovala finanční ústavu, která by českým vládám zamezila schvalovat deficitní rozpočty. Podle Schwarzenberga se tak ČR může v Unii dostat do izolace. To Nečas odmítl s tím, že se jedná o dětinský argument. 

"Hlavními tématy budou také aktuální politické otázky a problémy jako jsou volby v Rusku, pokus o vyvolání nedůvěry vládě nebo reforma vysokých škol," doplnila k nedělnímu diskuznímu pořadu ČT Fričová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek přednášel o přínosu Havla a dobré značce ČR. Došlo i na Putina a pátou kolonu

8:43 Zaorálek přednášel o přínosu Havla a dobré značce ČR. Došlo i na Putina a pátou kolonu

„Včerejšek nefunguje, nefungují ani včerejší kontakty“ – to byla slova ministra zahraničí Lubomíra Z…