Matějka ze Svobodných žaluje Filipa za kondolenci KLDR

25.12.2011 10:24

František Matějka, jeden ze zakladatelů strany Svobodných, zveřejnil na svém blogu trestní oznámení na předsedu KSČM Vojtěcha Filipa, který zaslal kondolenci KLDR po smrti vůdce Kim Čong-ila.

Matějka ze Svobodných žaluje Filipa za kondolenci KLDR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

„Vojtěch Filip provedl něco, co je podle mě ve svých důsledcích pro miliony žijících lidí horší, než když máte na zdi svého obýváku svastiku nebo sbíráte nacistické odznaky. Je čas zjistit, jak to vidí tento stát,“ píše.

Vánoční dárek

Matějka zároveň zveřejnil text zákona o podpoře a propagaci hnutí, které směřuje k potlačování svobod člověka, čímž podle něj vláda v KLDR je. „Jsem odpůrcem podobných zákonných norem, protože šlapou po svobodě projevu a v rámci presumpce viny postihují plošně všechny,“ vysvětluje Matějka.

„Když už tu ovšem takové zákonné normy máme (snad jen dočasně), je načase využít je také v obráceném gardu a zjistit, jak si náš stát poradí s aplikací stejného metru. Berte to jako takový malý vánoční dárek pro všechny, kteří to vidí podobně,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek přednášel o přínosu Havla a dobré značce ČR. Došlo i na Putina a pátou kolonu

8:43 Zaorálek přednášel o přínosu Havla a dobré značce ČR. Došlo i na Putina a pátou kolonu

„Včerejšek nefunguje, nefungují ani včerejší kontakty“ – to byla slova ministra zahraničí Lubomíra Z…