ABL už nebude spravovat pražské věže

26.12.2011 15:56

Bezpečnostní agentura ABL už zřejmě nebude spravovat pražské věže. Nový radní pro kulturu Václav Novotný z TOP 09 žádá výpověď nájmu. Má totiž výhrady k tendrům, díky kterým ABL dohled nad sedmi památkami získala.

ABL už nebude spravovat pražské věže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

Praha firmě svěřila správu sedmi památek, mezi kterými je například Prašná brána, Petřínská rozhledna nebo Staroměstská radnice. Pronájem činí 55 milionů korun ročně. Pronájem kritizovali někteří odborníci i opoziční politici. Před tím památky spravovala městská příspěvková organizace Pražská informační služba.

ABL je ve správě úspěšná

Radní Novotný má výhrady k tomu, jak proběhlo výběrové řízení. "Do prvního řízení na roční pronájem se přihlásila jen ona, do druhého agentura ABL a ještě jedna firma, uvedl Novotný.

Nejen vedení Pražské informační služby, ale i někteří zastupitelé práci správce chválí, stojí za ním například milionové investice do propagace. Agentuře ABL se během dvou let podařilo zvýšit návštěvnost, nově zpřístupnit některé části věží a turistickým lákadlem se stalo troubení trubačů na věžích. Podle vedení ABL jde spíše o politické důvody než nespokojenost s firmou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…