Dolejš (ČSSD): Stanovisko ke kauze doktora Ratha

20.05.2012 22:30 | Zprávy

Stanovisko předsedy středočeské ČSSD k výzvě ÚVV ČSSD.

Dolejš (ČSSD): Stanovisko ke kauze doktora Ratha
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath a Richard Dolejš

Výzvu ÚVV ČSSD vůči Středočeskému KVV ČSSD ve věci vyvození politické odpovědnosti za „kauzu Rath“ považuji za zásadní a nedovedu si představit, že by byla ignorována. V tuto chvíli chci zdůraznit, že David Rath není pravomocně odsouzený a má právo se řádně hájit před nezávislými soudními orgány. V politice ČSSD však platí zásada presumpce viny a v mém postoji se řídím tímto uplatňovaným principem.

V těchto dnech probíhá vnitrostranická diskuse na úrovni jednotlivých okresních organizací. Ta vyústí jednáním KVV, které proběhne nejdéle do konce května a rozhodne o dalším postupu.

Respektuji fakt, že ČSSD chce nastavit nová pravidla politické kultury, kdy všichni členové politického orgánu přebírají kolektivní politickou odpovědnost za jimi nominované jednotlivce spojené s konkrétní kauzou, i když v ní bezprostředně nefigurují. Věřím, že tento princip se stane standardem uplatňovaným i v jiných případech a to napříč politickým spektrem.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: ČSSD

Samuel​ Volpe byl položen dotaz

Dezinformace

Dobrý den pane poslanče, hodně politiků operuje s pojmem dezinformace, ale dokážete aspoň vy tento pojem definovat? Protože podle mě za to mnozí označují jen jiný názor, mnohdy jen proto, že neodpovídá tomu jejich. A problém také vidím v tom, že se dost informací potvrdí třeba až časem nebo naopak, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.