Dryml vyzývá vedení ČSSD k řešení Martínkovy korupce. Sobotka je prý neschopný

24.01.2012 14:25

Sociálnědemokratický senátor Vladimír Dryml veřejně vyzval předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, aby urychleně svolal mimořádné politické grémium k možnému korupčnímu jednání hejtmana Pardubického kraje Radko Martínka (ČSSD), krajského předsedy ČSSD Miroslava Váni a dalších.

Dryml vyzývá vedení ČSSD k řešení Martínkovy korupce. Sobotka je prý neschopný
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

Dryml je připraven zveřejnit nahrávky, které korupci údajně dokazují. Sobotka senátorovi vzkázal, aby veškeré poznatky předal orgánům činným v trestním řízení, případně aby podal trestní oznámení.

Úmyslná nečinnost Sobotky

Vedení ČSSD by mělo podle Drymla před krajskými volbami okamžitě začít s očistou strany od politické korupce. "Neschopnost a úmyslná nečinnost předsedy ČSSD Sobotky může být považována za krytí těchto praktik v některých krajích, a to zejména v souvislosti s čerpáním evropských dotací," uvedl senátor v tiskové zprávě.

Sobotka řekl, že senátorovi nabídne osobní setkání, na kterém bude mít možnost ho seznámit s tím, co má k dispozici. Zdůraznil však, že senátorovy první kroky by měly vést na policii. Teprve potom si rád vyslechne jeho podezření, pokud má senátor pocit, že jde o něco, čím by se vedení sociální demokracie mělo zabývat. Politické grémium se podle Sobotky situaci v Pardubickém kraji ani na svém pravidelném zasedání tento pátek zatím zabývat nebude. Uvedl, že situaci řeší výkonný výbor pardubické krajské ČSSD.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…