Exministr Tlustý jasně: Babiš teď bude premiér, Sobotka nic nechápe. Bude ještě hůř

14.11.2013 4:44 | Zprávy

ROZHOVOR Už tolikrát jsem to viděl a je to pořád stejné, lamentuje exministr a někdejší čelní figura ODS Vlastimil Tlustý nad tím, že šéf ČSSD Sobotka se nepoučil z chyb svých předchůdců a rozhodl se své soupeře totálně zdecimovat. I vinou toho teď bude premiérem Andrej Babiš, říká Tlustý v obsáhlém rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz. Dotýká se i situace své někdejší partaje a odhaluje, jak se kdysi octl v "pučistické" situaci - díky Václavu Havlovi

Exministr Tlustý jasně: Babiš teď bude premiér, Sobotka nic nechápe. Bude ještě hůř
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ekonom a exministr financí Vlastimil Tlustý

Pane Tlustý, kdo bude podle Vás premiérem České republiky? A kdy?

Odvážím se předpovědět, že skutečným šéfem bude předseda a majitel hnutí ANO Andrej Babiš. Stane se tak do Vánoc.

A proč ne pan Sobotka?

Protože to, co se odehrálo v sociální demokracii, potíže sociální demokracie nezmírnilo, ale prohloubilo. Musím říct, že jsem šokován z toho, že přestože tento příběh byl na české politické scéně k vidění mnohokrát, tak že jeho aktéři nepochopili (myšleno aktéři vítězové), že takovéto vítězství jako bylo prezentováno, ve skutečnosti vůbec žádným vítězstvím není. Je to jen zasetí velké prohry. To, že v sociální demokracii jsou dvě skupiny – jedna blízká, druhá negativně vymezená vůči prezidentu Miloši Zemanovi, to je stav starý skoro deset let.

To je stav, který vznikl v roce 2003 po ostudné porážce Miloše Zemana v prezidentských volbách, přičemž ta jeho ostuda nebyla jeho ostuda, ale byla to ostuda sociální demokracie a těch, kteří mu tu porážku zorganizovali. On byl tehdy poražen hlasy sociálních demokratů, tedy hlasy „dětí Miloše Zemana“, ze kterých od udělal politiky. Ti se mu odvděčili tím, že ačkoliv by je to nic nestálo, tak místo toho, aby ho podporovali, postavili se proti němu. Když někde je takto dlouhodobě ukryt takovýto vážný problém, když část strany založená otcem zakladatelem ho v tak vážné chvíli jako je prezidentská volba takovýmto způsob dehonestuje a potupí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Luboš Xaver Veselý

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…