Gazdík uctil Havla. Nosí placku s jeho fotografií

20.12.2011 12:44

Vzdát hold památce bývalého prezidenta Václava Havla se rozhodl každý po svém - poslanec Petr Gazdík (TOP 09) má na klopě saka placku s Havlovou fotkou.

Gazdík uctil Havla. Nosí placku s jeho fotografií
Foto: rep
Popisek: K úmrtí Václava Havla

Poslanci si ve Sněmovně Havla již dnes připomněli. Na Gazdíkově placce je Havlova fotografie s letopočtem jeho narození a úmrtí.

Nejen placky, také trikolory

Lidé také začali na oblečení nosit trikolory, které připomínají rok 1989 a pád komunismu, o který se právě Václav Havel nejvíce zasloužil. Bývalého prezidenta se lidé snaží uctít zapalováním svíček a pokládáním květin na památná místa, v Praze se potom chodí poklonit jeho ostatkům.

Jak se zdá, placky jsou v Poslanecké sněmovně oblíbené. Nedávno jednou šokoval ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09), protože ta jeho urážela ruského premiéra Vladimira Putina.

 

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…