Havlovo úmrtí je hlavním tématem serverů, televize změnily program

18.12.2011 17:11

Zpráva o úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla byla ústředním tématem nedělního zpravodajství všech tuzemských hlavních médií i internetových serverů. Česká televize například zkrátila diskusní pořad Otázky Václava Moravce a spustila na programech ČT1 a ČT24 mimořádné vysílání. Televize Nova pak oznámila, že změní svůj program v hlavním večerním vysílacím čase a bude jej věnovat vzpomínkám na Václava Havla.

Havlovo úmrtí je hlavním tématem serverů, televize změnily program
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Program upravil kvůli úmrtí prvního polistopadového prezidenta tehdejšího Československa a následně i České republiky také Český rozhlas. Na své stanici Radiožurnál vysílá nepřetržitě až do půlnoci zvláštní program věnovaný Václavu Havlovi. Televize Nova oznámila, že od 20:00 odvysílá dokument Občan Havel a od 22:20 pak bude následovat speciální vydání pořadu Střepiny. Televize Prima odvysílá v 19:30 vzpomínkový diskusní pořad Pocta Václavu Havlovi.

Sociálním sítím dominuje úcta a obdiv Havlovi

Výrazně změnily podobu i hlavní tuzemské zpravodajské servery. Jejich úvodním stránkám dominují fotografie a životopis Václava Havla. Zároveň spustily on-line reportáže informující o reakcích ve světě i aktuálních ohlasech občanů i politiků. Například server iHNed.cz zařadil do zpravodajství poslední rozhovor Hospodářských novin s Václavem Havlem z letošního března. Server iDnes.cz umístil na své stránky i kondolenční knihu, kde mohou čtenáři elektronickou cestou napsat smuteční kondolence.

Smrt Václava Havla se v neděli odpoledne stala i diskusním tématem číslo jedna na sociálních sítích. Komentáře vyjadřující úctu a obdiv k českému dramatikovi a politikovi, citáty z jeho děl a proslovů přibývaly na Twitteru po stovkách za všech koutů světa. Obdobně tomu je i na stránkách Facebooku, kam lidé umísťují odkazy na zprávy o úmrtí Václava Havla a následně vyjadřují v diskusích soustrast rodině. Komentáři plnými soustrasti a obdivu je zaplaven i facebookový profil Václava Havla.

Úmrtí Havla dokonce vedlo ke změnám jednoho z nejsledovanějších zpravodajských serverů, britské stanice BBC. Ta změnila vzhled svých zpravodajských stránek, svoji klasickou červenou barvu upravila na černou. Václav Havel, dramatik, státník, symbol společenských změn po roce 1989 a první český prezident, zemřel dnes ráno ve spánku .

Vše k tématu skon Václava Havla

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…