Houska z ČSSD: Teď má ve straně Paroubek zločince z Libčevse

27.11.2011 6:21

Kolem nových členů a hlavně delegátů sjezdu Národních socialistů - levice 21. století je pěkně rušno. Do Paroubkovy strany se totiž začali navážet někteří členové ČSSD. A je poměrně těžké se v tom vyznat.

Houska z ČSSD: Teď má ve straně Paroubek zločince z Libčevse
Foto: Redakce
Popisek: Houska, NS-LEV21, koláž

Co se to děje kolem ustavujícího sjezdu Národních socialistů - levice 21. století? Místopředseda okresního výkonného výboru ČSSD v Chomutově Roman Houska ParlamentnímListům.cz na Jiřího Paroubka žaloval. Stalo se to poté, když chtěl náš web vědět, jak to vlastně se členy Paroubkovy nové strany, neboť se v zákulisí ČSSD šušká mnohé.

Zatímco totiž Roman Houska hovoří o „vybrakování" některých obcí kolem Lounska a následném „doplnění" občanů těchto vesnic do strany NS - LEV 21, strana sama se už dopředu brání. ParlamentnímListům.cz napsala, že pouze jedna třetina delegátů dnešního sjezdu NS -LEV 21 pocházela z celého Ústeckého kraje. Otázkou je, proč se Paroubkova strana takto brání.

„Přes 150 členů strany na tom dnešním sjezdu bylo z obce Libčeves a okolních vesnic, takže ten sjezd měl v rukách pan Vrba s paní Vrbovovu. To nebyl žádný celonárodní sjezd, to byla jedna vesnice z Lounska plus asi dvacet starejch jeho kámošů," sdělil ParlamentnímListům.cz s gustem Houska na Paroubka.

Využívá člověka, jenž byl několikrát trestaný 

Prý tuto věc ví jistě a to od lidí, kteří na dnešním sjezdu NS - LEV 21 v Obecním domě byli. „Ten Paroubek hlásá, jak to všechno vyčistí, přitom využívá člověka, který byl několikrát soudně trestaný. Kdyby tam nebyli lidi od pana Vrby, tak by tam bylo lidí jak do mariáše," řekl dále Houska.

Podle něj lidi do Paroubkovy strany „natahal" právě bývalý šéf libčeveské organizace ČSSD a Paroubkův někdejší příznivec Karel Vrba. „Vrba ale musel z Libčevse odejít. Víte, on  je několikrát soudně trestaný. Kdyby to ale byly jen přečiny... Oni to jsou poměrně závažné věci, jako je vydírání, ublížení na zdraví, kuplířství, podvod, či krádež. A já myslím, že to nejsou žádné ´hříšky´. Vždyť byl za to i odsouzen!" zmínil Houska.

Prý ale on osobně proti Jiřímu Paroubkovi nic nemá. „Já jenom tvrdím to, že když nás chce pan Paroubek moralizovat, tak ať si uklidí u sebe. Paroubek teď dělá, jako že je čistý anděl, a v podstatě všechny ty lidi, se kterými byly problémy ve straně - a bylo tam přitom i podezření z nabírání černých duší - tak ti, co se neuměli ani podepsat, nyní přešli k Jiřímu Paroubkovi. Jak on miluje ty akademický debaty, tak tam opravdu jsou dnes ´fundovaní a chytří lidé´„dloubnul si ironicky do bývalého předsedy ČSSD a premiéra dále Houska.

Prý on sám musí nyní s Paroubkem řešit jedno trestní oznámení za druhým. „Teď spolu půjdeme na občansko - právní přestupkovou komisi za ty jeho urážky mé osoby a mých blízkých. Já tohle nyní stále řeším, ale vadí mi, že když Paroubek moralizuje, tak využívá člověka, který má za sebou kriminální minulost," dodal Houska s tím, že se lidé v obci Libčeves dokonce Vrby báli. Měli třeba v minulosti propíchnutá kola u aut, či poškrabaná auta.

„My jsme ale rádi, že jsme se takovýchto lidí zbavili. Už tady na Ústecku bude alespoň klid," uzavřel Houska mentorování s tím, že odjíždí nyní do Prahy na Českého slavíka. A to bude prý pro něj uvolnění od všech těch stranických tahanic.

Mluvčí: Skladba delegátů? 151 účastníků bylo odjinud, než z Ústecka

Je ale zajímavé, že než ParlamentníListy.cz stačily s Houskou vůbec dopovědět to, co mu na Paroubkovi vadí, tak tiskový mluvčí NS-LEV 21 Tomáš Sazima už mezitím zaslal redakci tiskovou zprávu, v níž upřesňuje skladbu delegátů ustavujícího sjezdu NS-LEV 21.

„S ohledem na některé spekulace ohledně skladby delegátů ustavujícího sjezdu Národních socialistů - levice 21. století uvádíme, že z celkového počtu 235 delegátů bylo 151 účastníků sjezdu z jiných krajů, než z Ústeckého. To znamená, že přibližně pouze jedna třetina delegátů pocházela z celého Ústeckého kraje," napsal mluvčí Sazima.

Ustavující sjezd strany Národní socialisté - levice 21. století proběhl právě dnes. Podle reportéra ParlamentníchListů.czt ale nepřinesl žádné velké překvapení.

Více zde:

"Vše proběhlo do písmene tak, jak bylo plánováno.  Předsedou byl zvolen Jiří Paroubek, z 235 delegátů pro něj zdvihlo ruku 233, dva se zdrželi, z toho byl jedním Paroubek. Volba místopředsedů se nekonala. Místopředsedy byli jmenováni Jiří Šlégr, Tereza Holišíková a Stanislav Palša," informoval náš redaktor. 

Prohlédněte si FOTOGALERII

Ke sjezdu:

SLEDUJEME TÉMA Paroubkova nová strana  

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…