Koho zajímá, že venčí čokla a běhá na Letné? Volička TOPky ostře o nové kandidátce v Praze

17.08.2014 13:31

TOP 09 v Praze, kterou reprezentuje dlouhodobě nejmíň populární primátor Tomáš Hudeček, v rámci sociální sítě Facebook představuje své jednotlivé tváře. Nejnověji tak učinila místní organizace na Praze 7, když informovala o Monice Matyáštíkové, jejích cílech a dosavadních pracovních zkušenostech. Ne všem se ale medailon zalíbil.

Koho zajímá, že venčí čokla a běhá na Letné? Volička TOPky ostře o nové kandidátce v Praze
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Heslo TOP 09 do voleb Evropského parlamentu se objevilo i na tričkách hostesek

Monika se slovy TOP 09 na „sedmičce" narodila v Praze před třiceti lety a již čtvrtstoletí žije v Holešovicích.

Po ukončení vysokoškolského studia pracovala čtyři roky v zahraničí. Nejprve v Bruselu pro Evropskou unii a poté v Londýně v místní hospodářské komoře a v poradenské firmě zaměřující se na průzkumy politického mínění.

Do české komunální politiky chce doposud svobodná a bezdětná politička vnést prvky politické kultury a politického chování z vyspělých demokracií, které poznala díky svým zkušenostem z jiných koutů světa. „Aby se politiky nestávali jen ti, co nic jiného neumí. Aby se dodržovaly určité společenské hodnoty a etická pravidla při zastupování veřejných zájmů. A hlavně, abychom je my všichni od politiků očekávali a vyžadovali," uvádí.

Krom jiného krátká noticka zmiňuje její volnočasové aktivity. „Ve volných chvílích hraje Monika ráda squash a Spider Solitaire. Miluje bílé víno, ledové kaštany a třešně. Dětičky prozatím nemá. Ti z vás, kteří jsou pejskaři na `sedmičce`, ji mohou vídat s bišonkem Luckou, kterého občas hlídá svým rodičům. Pokud jezdíte čtrnáctkou z Dělnické, tak Moniku často spatříte, jak skoro každé ráno nemotorně dobíhá tramvaj. Sportovní nadšenci z Letné na ni zase možná narazí, jak se každou středu snaží naučit běhat jako profík ve Stromovce."

A právě na tuto poslední pasáž reagovali někteří místní velmi nelichotivými příspěvky. „Tak to je hodne špatnej medailonek. Sorry, ale koho zajima, ze ma rada třešně, venčí rodičům cokla a snazi se behat na Letny," píše doslova jedna z voliček. Další z uživatelů namísto toho upozornil na jinou zástupkyni TOP 09: Dnes už legendární Vladislavu Hujovou, proslulou svými drahými účty za jídlo, nebo tím, že si za radniční peníze nechala šít kostýmky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…