Libor Michálek rozhořčeně: Tohle není právní stát. Nevzdám to

17.06.2011 15:37

Hlavního aktéra tzv. "kauzy Drobil", odvolaného šéfa státního fondu životního prostředí Libora Michálka, vyústění aféry rozzuřilo. Dává tak najevo, že kauza rozhodně není u konce.

Libor Michálek rozhořčeně: Tohle není právní stát. Nevzdám to

Odvolaný šéf fondu životního prostředí Libor Michálek se nechce smířit s rozhodnutím policie, která v pátek odložila případ jeho údajného podplácení ze strany exministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS). Kvůli pokusu o zametení kauzy pod koberec dokonce zvažuje i právní kroky.

Vše ke Kauze Drobil

"Já se pokusím seznámit s tím usnesením a pokud tam budu spatřovat, jestli je prostor pro podání stížnosti, tak bych tenhle krok učinil. To korupce byla," uvedl v pátek pro rádio Impuls.

Nejnovější vývoj:
Policie chtěla vydat Drobila. Zastupitelství řeklo ne

Vyspělou civilizaci v ČR nehledejte

Rozhodnutí policie jej rozčílilo natolik, že se opřel i do fungování celého administrativního aparátu. "Mám z toho ten pocit, že asi nežijeme v úplně právním státě, pokud by se něco podobného stalo ve vyspělé civilizaci, tak to nemůže skončit jinak, než právě tím trestním stíháním!" uvedl Michálek pro rozhlas.

Na celé kauze je ale pikantní i fakt, že ač policie případ údajné Michálkovy korupce odložila, neztotožňuje se se závěry státního zastupitelství.

Pospíšil: No comment...

Právě to, potažmo resort spravedlnosti,  se tak rozhodnutím v tzv. "kauze Drobil" dostává do konfliktu s ministerstvem vnitra. "Policie má na to právo, nicméně nemám podrobné informace, proto nebudu věc jakkoli komentovat," sdělil k obratu v kauze ParlamentnímListům.cz ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS).

John se neraduje

Bývalý šéf vnitra Radek John (VV) z pátečního verdiktu radost rozhodně nemá. "Hmmm, tak to je špatná zpráva," uvedl pro redakci. "Protikorupční boj potřebuje chytit velkou rybu. Stále jsou však ve hře ještě Pandury a další armádní zakázky, kde se to snad prokáže," dodal.

Hlavní postava celé kauzy, exministr Drobil, si ale postup policie pochvaluje. Považuje jej prý za logické vyústění případu. Ten mu prý již od začátku připadal "absurdní."

Psali jsme:


Drobil: Michálek kolem sebe plive. Za údajnou korupci může sám

Kauza Drobil nebo kauza Michálek? Víme, jak to tenkrát bylo

Michálek "prásknul" Česko v Bruselu

Michálek se bát nemusí. Nadace proti korupci mu najde právníka

Michálek překvapil: Škárka není gauner, nahrávání bylo neetické

Michálek se vrací. Práci mu nabízí Bárta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…