Na podvodech při státních zakázkách se asi podílel počítačový program

21.10.2011 22:23

Speciální počítačový program se podílel na podvodech při zadávání státních zakázek. Ten měl za úkol náhodně zúžit počet uchazečů. Podle policie zde však nerozhodovala náhoda. Ve zdokumentovaných 36 případech tak vznikla škoda dvě miliardy korun a v polovině případů šlo o peníze z evropských dotací.

Na podvodech při státních zakázkách se asi podílel počítačový program

Policie nyní zabavila tři počítače a probíhá šetření, zda byl program nějak upraven. „Prostřednictvím těchto notebooků šlo zajistit, aby byli vylosováni předem stanovení zájemci o veřejné zakázky," uvedl televizi Nova mluvčí policejního prezidia Jaroslav Ibehej. Neví se ale, zda byly počítače takto nastaveny předem, nebo s nimi manipulovala obsluha.

Zabavené počítače vlastní firma Inženýrské služby Hradec Králové, ale losování měla v kompetenci společnost Kleris. V ní působí Roman Kris, který má s už s losováním „své zkušenosti". Nechvalně proslul v takzvané karlovarské losovačce. Při ní losující vytahoval z osudí lísky nepřiměřeně dlouho a vysvětloval to tím, že jsou slepené.

Roman Kris ani nikdo jiný z firmy Kleris se ke kauze nechtěli vyjádřit.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

9:11 „Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

POHLED SELSKÝM ROZUMEM „Za mého dětství se říkávalo, že brambory jsou pokrmem chudého lidu,“ vzpomín…