Nový šéf Kanceláře Senátu má vzejít z pěti finalistů

26.11.2011 13:16

Lidé z ministerstva školství, asistent zákonodárců ČSSD Jan Morávek nebo bývalá senátorka Helena Rögnerová patří podle informací ČTK do pětice finalistů, z nichž by mohl příští týden vzejít nový vedoucí Kanceláře Senátu. Vítěze má vybrat vedení horní komory.

Nový šéf Kanceláře Senátu má vzejít z pěti finalistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senát Parlamentu České republiky

Mezi nejvážnější zájemce patří vrchní ředitel sekce mezinárodních vztahů a evropských záležitostí ministerstva školství Jindřich Fryč nebo manažerka Centra podpory inkluzivního vzdělávání Kateřina Štěpánková, někdejší prorektorka Vysoké školy uměleckoprůmyslové. Letos v červenci se kriticky postavila k novému ministerskému projektu pomoci postiženým a znevýhodněným dětem za 250 milionů korun z evropských fondů.

František Jakub skončil po šesti letech

Předseda okresní organizace ČSSD Morávek je asistentem poslance Jana Hamáčka a senátora Josefa Řiháka. V letech 2005 a 2006 byl ředitelem vládního odboru protokolu, tedy v době, kdy byl premiérem Jiří Paroubek; předtím byl ředitelem jeho kabinetu na ministerstvu pro místní rozvoj.

Ekonomka a někdejší ředitelka motolské nemocnice Rögnerová byla senátorkou v letech 2000 až 2006. V horní komoře předsedala mandátovému a imunitnímu výboru, byla místopředsedkyní výboru pro záležitosti EU a senátorského klubu SNK. Nyní je ředitelkou Rehabilitační kliniky Malvazinky. Pátým finalistou je Jiří Uklein, zástupce ředitele pobočky České obchodní inspekce pro Jihomoravský a Zlínský kraj. Nový kancléř nahradí Františka Jakuba, který se rozhodl ke konci listopadu po šesti letech v čele správy Senátu skončit.

Dále čtěte:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…