O Havla byl prý zájem i před smrtí. Jeho hrnek se prodával za 1500 korun

24.12.2011 17:21

Václav Havel jen několik dnů před smrtí podpořil charitativní akci Občanského sdružení Lata. Byla to pravděpodobně poslední charitativní akce, do které se za svého života ještě zapojil.

O Havla byl prý zájem i před smrtí. Jeho hrnek se prodával za 1500 korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Občanské sdružení Lata je neziskovou organizací, která pomáhá ohroženým dětem nebo mladým lidem z Prahy a blízkého okolí. Jejich hlavní akcí je projekt: Ve dvou se to lépe táhne. Cílem tohoto projektu je zajistit vyškoleného odborníka, nejlépe vrstevníka, který se snaží podporovat klienty tohoto sdružení. Mezi tyto klienty se řadí především mladí lidé ve věku 13-26 let, kteří se nachází v tíživé nebo ohrožující životní situaci. Cílem je jim pomoci začlenit se do společnosti, podpořit je v krizových situacích, vyrovnat jejich případné znevýhodnění, posílit jejich dovednosti a sebevědomí tak, aby měli šanci zařadit se do normálního plnohodnotného společenského života.

Občanské sdružení Lata, letos uspořádalo prodejní výstavu hrnečků, které jim darovaly populární osobnosti. Mezi ně patřil Václav Havel s manželkou Dagmar, ale také Lucie Bílá, Marta Kubišová, Ivan Trojan, Aleš Valenta a další. Prodejní výstava se koná v kavárně Friends Coffe House v Praze 1. Ještě stále je možnost využít hrnečky jako originální dárek pro naše blízké. Kdo by ale čekal, že tam ještě mají hrneček od prezidenta Havla, je na omylu. Po hrnečku se zaprášilo nejdřív, a to dokonce ještě před smrtí prezidenta. 

Je libo hrneček Bílé, Havla, Trojana?

Každá osobnost si určila cenu za svůj hrneček. Pokud by ale zákazník chtěl ještě více podpořit tuto charitativní akci, může za hrneček zaplatit vyšší částku:“ Hrnek, od pana prezidenta Havla, jsme získali jako druhý.  Komunikace s paní Tančevovou z kanceláře pana Havla byla vynikající a byli jsme velmi překvapeni, když se nám z kanceláře ozvala, že pro nás hrneček má. Vůbec jsme to nečekali a byla to pro nás velká pomoc se získáváním dalších hrnečků. Pan Havel chtěl, aby se prodejem jeho hrnečku získalo pro naši organizaci minimálně 1000 Kč. To byla tedy minimální cena za jeho hrneček,“ uvedla pro Parlamentnilisty.cz Markéta Ježková, Office  a PR Manager Občanského sdružení Lata. O hrnek Havla byl velký zájem:“ Hrnek se prodal prakticky okamžitě po otevření výstavy za 1500 Kč,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz Makéta Ježková.

Zajímavostí by bylo, za jakou cenu by se prodal nyní, vzhledem k mediálnímu šílenství ve vztahu ke smrti Václava Havla. Majitel se ale pravděpodobně svého hrnečku nevzdá a už vůbec ne teď, přestože určitě dostane spoustu lákavých nabídek:“Doufáme, že kupec tohoto hrnečku bude souhlasit s tím, aby nám jej každý rok na výstavu propůjčil,“ doplňuje Ježková.

Havel za tisíc, Havlová za 350

Hrnečkem také přispěla Dagmar Havlová, ale cena za něj již nebyla tak vysoká:“ Paní Dagmar Havlová nám hrneček darovala také a cenu si určila na 250 Kč. Hrnek se prodal také velmi brzy za 350 Kč,“ informovala ParlamentníListy.cz ještě Markéta Ježková a doufá, že podobnou akci budou moci zorganizovat i v příštím roce, ale to už bez hrnečku od prezidenta Havla.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Irena Ševelová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…