Paroubková o vrahovi: Vnucoval se, opíjel a mluvil o Talmanové

30.11.2010 9:16

Kniha Petry Paroubkové, která má za cíl přiblížit plitické zákulisí, se na pultech objeví v polovině prosince. Deník Aha už začal s uveřejňováním ukázek a v té první píše manželka expředsedy ČSSD o kontroverzním podnikateli Ďuričkovi.

Paroubková o vrahovi: Vnucoval se, opíjel a mluvil o Talmanové

Od dílka Petry Paroubkové „Tři roky po boku špičkového politika" lze čekat především pikantnosti. Ostatně potvrdil to i bývalý první muž sociální demokracie, který sám pracuje na dvou literárních dílech. „Moje práce budou spíš seriózní, kdo hledá skandály a zákulisní informace, ten by měl dát přednost Petřině knize," uvedl před časem Jiří Paroubek pro ParlamentníListy.cz.

První ukázka, kterou uveřejnil deník Aha, se věnuje Bohumíru Ďuričkovi, který si odpykává dvanáct a půl roku vězení za vraždu Václava Kočky mladšího po křtu Paroubkovy knihy Evropa a svět očima sociálního demokrata. Autorka o něm píše, že to byl takový samozvaný host, který se objevil nepozván dokonce i na jejich svatbě.

Na svatbě Paroubkových se Ďuričko s přítelkyní vyřádil

„Vykázat jsme ho nemohli, to by byl teprve skandál. Dorazil až po obřadu s jinou přítelkyní, než byl pak na křtu knihy. Slečnu jsem nikdy neviděla. O svatbě věděl z médií, tak se asi rozhodl nás potěšit. Fakt, že mezi zvanými byla nejbližší rodina a jen pár přátel, mu nedělal vrásky," žasne Petra Paroubková nad Ďuričkovou suverenitou.

Ten se svou společnicí po překročení únosné míry konzumace alkoholu udělal dojem na celou společnost, hlavně pak na docela liberální rodiče nevěsty. „Slečna předvedla tanec hodný profesionálky. To rozpálilo jejího milého a začali se přede všemi velmi vášnivě líbat. Chybělo málo, aby nepředvedli věci, které se v televizi označují hvězdičkou," vzpomíná Paroubková.

Chvástal se, že jeho milenkou byla Lucie Talmanová

Objevil se i na plese pražské ČSSD, protože se rád chlubil svými styky s politiky z ODS i ČSSD. Hodně a rád pil a chvástal se. „O Lucii Talmanové tvrdil, že byla jeho milenkou, ale jediným důkazem pro jeho tvrzení byla jejich společná fotka z plesu ODS," píše autorka. Z vyprávění pak ví, že Ďuričko toho požil na plese tolik, že upadl na zem a byl chvíli úplně bez sebe.

Proto tvrdí, že po takových zkušenostech opravdu nebyl důvod, aby ho manželé Paroubkovi kamkoli zvali. „On se prostě stejně objevil. Bylo to dvakrát až třikrát do roka, ale měl z ostudy pořádný kabát. Nejlepší je, že novináři ho poctili přívlastkem Paroubkův přítel," uvádí Paroubková, že její partner si přátele rozhodně nevybíral podle kritérií, mezi něž patří alkoholismus.

Kalousek svou rodinu o tento literární skvost připraví

S pouhými ukázkami z této knihy se bude muset spokojit ministr financí Miroslav Kalousek, protože se přiznal, že si ji nekoupí. „Jako ministr financí jsem šetrný nejen ke státní pokladně, ale i k rodinné. Takže knihu si nepořídím, rodina musí pochopit, že ji v rámci úspor o tento skvost připravím," uvedl již dříve pro ParlamentníListy.cz Kalousek.

K věci:

Paroubková dopisuje knihu. Kalousek ji nekoupí, rodina musí šetřit 

Paroubka přivezla do televize manželka. Zbrusu novým fordem 

Kočka není "Paroubkův kámoš", protestuje ČSSD proti textu Blesku 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…