Představenstvo DPP má novou šéfku. Zvolena byla již před Vánoci

02.01.2012 21:20

Předsedkyní představenstva pražského dopravního podniku byla před Vánoci zvolena Magdalena Češková z ekonomického oddělení podniku. Informovala o tom Aneta Řehková z tiskového oddělení podniku. Podnik před koncem roku obměnil většinu členů představenstva i dozorčí rady. Od dnešního dne se také novým bezpečnostním ředitelem stal Pavel Richter. Změny souvisí s nástupem koalice ODS a TOP 09 na pražské radnici.

Představenstvo DPP má novou šéfku. Zvolena byla již před Vánoci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Češková byla šéfkou představenstva zvolena 22. prosince, tedy jen den poté, co se stala členem tohoto orgánu. Češková je po odchodu ekonomického ředitele Iva Štiky pověřena řízením ekonomického úseku. Místopředsedou představenstva je Petr Blažek, který v prosinci rezignoval na post dopravního ředitele.

Představenstvo Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) do začátku prosince vedl bývalý generální ředitel DPP Martin Dvořák. Ten ale rezignoval. Řadovými členy představenstva v současnosti jsou starosta Prahy 8 Jiří Janků (ODS), dopravní odborník Petr Vychodil a dopravní ředitel Jaroslav Stůj, který je po odchodu Dvořáka pověřen řízením pražského dopravního podniku.

Svého předsedu před Vánoci vyměnila i dozorčí rada DPP. Miloslava Ludvíka z ČSSD nahradila Zdena Javornická z magistrátního odboru rozpočtu. Na místopředsednických postech zůstal poslanec a starosta Prahy 13 David Vodrážka (ODS) a zástupce zaměstnanců Jiří Čada. Řadovými členy dozorčí rady jsou v současnosti podle webu DPP Jiří Nouza, Jiří Pařízek, Marek Doležal a Michal Štěpán (všichni TOP 09), dále Karel Hanzlík a Pavel Hurda (oba ODS) a zástupci zaměstnanců Jan Lebeda, Jiří Obitko, František Kadlec a Jan Kolář.

Změny v dopravním podniku spustila nová pražské koalice

Personální změny v DPP jsou součástí změn, které nastaly po vzniku nové pražské koalice ODS a TOP 09 na konci listopadu. Nové vedení města z dozorčí rady odvolalo členy spojené s minulou koalicí ODS a ČSSD.

Obměnil se i management firmy. Na pozici bezpečnostního ředitele je od dnešního dne Pavel Richter. Podrobnosti o jeho předchozí kariéře dopravní podnik nesdělil. Řehková pouze řekla, že v dopravním podniku Richter dosud nepracoval. S náměstkem primátora Pavlem Richtrem (TOP 09) jde o shodu jmen, dodala. Ve funkci nahradil Antonína Fedorka, který skončil před Vánoci.

Ve funkci v prosinci skončil také generální ředitel podniku Dvořák, jeho zastupováním byl pověřen Stůj. K 2. prosinci rezignoval na pozici dopravního ředitele Petr Blažek, řízením dopravního úseku byl poté pověřen Ladislav Urbánek. Skončil také ekonomický ředitel Ivo Štika, místo něj byla pověřena Češková.

DPP je největší městskou firmou, ročně dostává z rozpočtu hlavního města více než deset miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…