K tématu: Zákaz kouření v restauracích od 2014? Šťastný to tak chce
Výzkum také ukazuje, že pouze 30 procent restaurací, kde se podávají pokrmy je čistě kuřácká, 21 procent restaurací je zcela nekuřáckých a 49 procent restaurací využívá režimu kombinovaného provozu, kde jsou prostory pro kuřáky oddělené. Mezi čistě kuřáckými provozy převažují hlavně bary a pivnice.
Novodobý hon na čarodějnice
Celkem 71 procent provozovatelů restaurací by případný legislativní plošný zákaz kouření v restauracích považovalo jako zásah do svobody podnikání. Prezident Asociace hotelů a restaurací České republiky Václav Stárek a viceprezident Svazu obchodu a cestovního roku Pavel Hlinka si stěžovali, že politici podnikatelům akorát házejí klacky pod nohy.
Čtěte také:

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Lukáš Petřík