Šoukal (ČPS): Nesouhlasíme, aby se z konopí dělal strašák a nebezpečná droga

08.05.2010 16:18

Po přečtení článku o Million Marihuana March bych rád uvedl informace na pravou míru.

Šoukal (ČPS): Nesouhlasíme, aby se z konopí dělal strašák a nebezpečná droga

Česká pirátská strana má v programu především legalizaci konopí pro lékařské účely. Nesouhlasíme s tím, aby se z konopí dělal tzv. strašák a nebezpečná droga, ačkoliv její nebezpečnost pro společnost je více než srovnatelná s tabákovými výrobky či alkoholem.

Dovolte, abych citoval z programu ČPS:

Svoboda názoru zahrnuje i to, že si každý může svobodně zvolit způsob léčby. Současná právní úprava dovoluje pěstovat 5 rostlin konopí,5) ale držet smí člověk jen 15 g konopné sušiny.6) V České republice existuje poměrně velká skupina pacientů, kterým konopné výtažky velmi pomáhají při léčbě rozličných nemocí. Nemocný člověk si tedy vypěstuje 5 rostlin legálně, ale okamžitě se stává pachatelem trestného činu, protože sklidí rozhodně víc než 15 g sušiny. Chceme napravit tento stav, aby se pěstování a držení konopí pro léčebné účely úplně povolilo.

5) Nařízení č. 455/2009 Sb., kterým se pro účely trestního zákoníku stanoví, které rostliny nebo houby se považují za rostliny a houby obsahující omamnou nebo psychotropní látku a jaké je jejich množství větší než malé ve smyslu trestního zákoníku.
6) Nařízení č. 467/2009 Sb., kterým se pro účely trestního zákoníku stanoví, co se považuje za jedy a jaké je množství větší než malé u omamných látek, psychotropních látek, přípravků je obsahujících a jedů.

Za Českou pirátskou stranu také kandiduje jako lídr v Olomouckém kraji propagátor a přední expert na lékařské konopí u nás Mgr. Dušan Dvořák, který se k celé problematice krátce vyjadřuje na svých stránkách:

Když v srpnu 2009 vzala policie odborné společnosti Konopí je lék 300 kg léčivého konopí k výzkumu léčby konopím, žádná z demokratických stran kromě Pirátů (23) se nemocných nezastala, ani ta, která to měla v programu (SZ)!
Piráti rovněž pomáhají první české bezbariérové škole pro dospělé Ateliér ALF, kterou jsem založil a které státní orgány dluží přes 3,3 mil. Kč. V současné době Ateliéru ALF a Konopí je lék vytváří Piráti komplexní internetovou podporu nových stránek.

Piráti jsou mladí a vzdělaní lidé, žádní zloději na internetu, jak si někteří lidé mylně myslí. Vnímají cenzuru a omezování svobody nejen na internetu, zneužívání autorů obchodníky s autorskými právy, mají řešení na korupci a efektivní řízení a sami jdou příkladem. Myslí globálně a jednají lokálně. Jsou členy evropské pirátské unie a zároveň mají ambici být komunálními politiky. Nejsou to žádné marketingové bubliny a dinosauři z „nových" malých stran.
Program Pirátu najdete na webu zde, když kliknete, vidíte, jak blízký vztah má konopí jako lék se čtyřmi programovými prioritami Pirátů.

Související:
Zastánci marihuany vyrazili do ulic Prahy

ZDE ohodnoťte Adama Šoukala

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČPS

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…